Политика архива вести 16.07.2017

Џанг и Гојковић о продубљивању сарадње Србије и Кине

Бета 16.07.2017
&нбсп;Председник Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Кине Џанг Дедјијанг и председница Скупштине Србије Маја Гојковић потписали су данас у Београду Меморандум о разумевању који, како су истакли, представља нову… »

Вучић и Ленгијел о сарадњи ВС и Националне гарде САД

Б92 16.07.2017
Вашингтон -- Председник Србије Александар Вучић састао се у Вашингтону с генералом Џозефом Ленгијелом с којим је разговарао о сарадњи Војске Србије и Националне гарде САД. Председник Вучић изразио је задовољство због… »

Шабић: Предлажу ми да се кандидујем за градоначелника

Данас 16.07.2017
Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић рекао је листу Курир да му грађани и политичари често сугеришу да би требало да се кандидује за градоначелника Београда на изборима који се очекују идуће године… »

После посете војницима на обуци Вулин говорио о војној неутралности

Бета 16.07.2017
Извидјаче Копнене војске Србије који су на обуци на планини Мали Јастребац крај Ниша, данас су посетили нови министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба, генерал Љубиша Диковић. Говорећи о својим утисцима из… »

Кнежевић: Озбиљно је, радници молим вас...

Б92 16.07.2017
Београд -- Министар привреде Горан Кнежевић позвао је раднике крагујевачког "Фијата" да прекину штрајк и уз посредство Владе започну разговоре са пословодством фирме. Како је истакао, сваки дан штрајка увећава штету и… »

Кустурица: Путин је од Русије направио светску силу

Блиц 16.07.2017
Прослављени српски режисер Емир Кустурица сматра да је руски председник Владимир Путин одговоран што су Руси поново поносни на своју културу и историју. Кустурица је поздравио напоре Путина у обнови Русије и изразио је уверење… »

Гојковић: Подршšка премијерки, Вучић да остане на челу СНС

Блиц 16.07.2017
Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да СНС даје искрену подршку председници Владе Србије Ани Брнабић, јер јој је Србија на првом месту, поручујући да је њен лични став да председник Србије… »

Вучић: Нема шта да се хвали у акцији "Олуја"!

Мондо 16.07.2017
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му је ужасно жао што је дошло до изјаве америчког министра одбране да је акција Олуја била величанствен подухват . Фото: МОНДО/Марио Милојевић "Нећемо никада… »

Црногорски министар променио плочу "Нећемо слати војску против Срба на КиМ, али нећемо ни против Албанаца"

Блиц 16.07.2017
Црногорски министар одбране Предраг Бошковић изјавио је да Црна Гора, као чланица НАТО-а, неће слати своје војнике ни против Срба, ни против Албанаца на Косову. Бошковић је рекао да је његова недавна изјава, да би… »

Да ли ће бити створена "Новојугославија" и какву ће корист имати Србија?

Вести онлине 16.07.2017
Европска унија (ЕУ) не намерава да на простору Западног Балкана ствара "Нову Југославију", али је врло извесно да би регион у наредном периоду могао да буде "друга колона" Уније, али не и њен део. Томе у прилог говори и то што… »