Извор: Глас Западне Србије архива вести 26.07.2017

Србија ће морати да уведе обавезно средње образовање

Глас Западне Србије 26.07.2017
Све земље потписнице Агенде УН о одрживом развоју, међу којима је и Србија, мораће да уведу обавезно средње образовање до 2030. године, каже шефица Међуресорне радне групе за спровођење Агенде Славица Ђукић… »

Интернационални арт камп у Косјерићу

Глас Западне Србије 26.07.2017
Косјерић – Интернационални арт камп 14. по реду биће одржан од 27. јула до 11. августа, а овогодишња тема је “Ехо” са акцентом на дијалогу младих уметника који ће својим уметничким изразима бити у прилици да искажу… »

Божанић: Домаћински, значи уложити када је најтеже

Глас Западне Србије 26.07.2017
Чајетина - Директорка "Голд гондоле Златибор" Бојана Божанић одговорила је на оптужбе градоначелника Ужица Тихомира Петковића у вези подизања комерцијалног кредита за изградњу гондоле и позвала га да одговори грађанима… »

Болест тешка, неразумевање још теже

Глас Западне Србије 26.07.2017
Чачак - Код седмогодишњег Немање Јовашевића из Прељине, прошле године констатовано је да болује од Јуинговог саркома (тумор костију) са метастазним променама на оба плућна крила. Дечак се данас успешно опоравља… »

Тодоровић Стаматовићу: Решите циркус код Ваше куће, а Ариље и малинаре оставите на миру

Глас Западне Србије 26.07.2017
Ариље - Председник општине Ариље, Зоран Тодоровић упутио је председнику општине Чајетина Милану Стаматовићу писмо у коме се истиче да у последње време Стаматовић муку српских сељака користи за "саморекламерство у нади… »

Већници сутра о извршењу буџета за првих шест месеци

Глас Западне Србије 26.07.2017
Чачак - Већници града Чачка на сутрашњој седници разматраће извештај о извршењу буџета града за период од 01. јануара до 30. јуна, као и извештаје о реализацији годишњих програма пословања Јавог предузећа… »

Европа плаћа за бригу о старима

Глас Западне Србије 26.07.2017
Љиг, Ваљево - У Лајковцу, Мионици и Љигу већ годину дана функционише услуга помоћи у кући. Спроводе је "Каритас" у Ваљеву и заједнички центар за социјални рад "Солидарност" у Љигу, финансира Европска унија, а до сада су… »

Награде „Бели лабуд“ за најуређенија дворишта

Глас Западне Србије 26.07.2017
Горњи Милановац - У Дому културе одржана је свечаност доделе признања „Бели лабуд“ за најлепша дворишта и терасе у општини Горњи Милановац, а по први пут ова манифестација одржава се под окриљем Општинске управе… »

Основан социјално – економски савет, чланови неће примати накнаду за рад

Глас Западне Србије 26.07.2017
Ужице - На данашњој седници Градског већа донета је Одлука о измени и допуни Одлуке о забрани Ужице - На данашњој седници Градског већа донета је Одлука о измени и допуни Одлуке о забрани саобраћаја на делу трасе старе… »

Сви путеви воде у парк

Глас Западне Србије 26.07.2017
Ужице – Парк фест, традиционална ужичка манифестација, која се одржава од 28. до 30. јула, доноси одличну летњу забаву. У Великом парку током ова два фестивалска дана наступиће нека од водећих имена регионалне музичке… »