Извор: РТВ Нови Пазар/Друштво архива вести 05.10.2017

Реакције на претње Фатмиру Алиспахићу

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Индира Кучук Соргуч: – “Хајка на Фатмира се наставља, пријете му, омаловажавају, клевећу и то отворено, без икакве бојазни јер је Муфтија ‘јачи’ од сваке полицијске пресије и тортуре. У одбрану слободе мишљења и… »

Ружић: Ефикасност и оптимализација у служби грађана

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
”Нови Пазар због своје мултиетничности одражава богатство које држава Србија поседује”, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, који је данас боравио у Новом Пазару. На састанку у Управи… »

Дан учитеља обележен и у Новом Пазару

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Светски Дан учитеља обележен је и у Новом Пазару . У Народној библиотеци Доситеј Обрадовић је тим поводом одржана свечаност за учитеље, а за оне који су се истакли у свом раду обезбеђени су пригодни поклони. Светски дан… »

Протест у Тутину заказан за сутра

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Невладина организација ЗАМБАК из Тутина сутра организује протест због убиства младића Фахрудина Скарепа у тој санџачкој општини. Из ове организације позивају грађане да мирно и достојанствено сутра на градском тргу… »

Деца у локалном парламенту

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Председница Скупштине града Ифета Радончић била је почасни гост прве дечије Скупштине која је одржана у оквиру Дечије недеље. На овој Скупштини једногласно је изабран председавајући и донето је неколико одлука од којих… »

У Пријепољу почела настава босанског језика са елементима националне културе

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Поводом почетка наставе босанског језика са елемнтима националне културе делегација Бошњачког националног вијећа састала се у Пријепољу са директорима основних школа: ОШ „Душан Томашевић-Ћирко“, ОШ „Бошко… »

Брзински дисплеји за безбедност деце

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Иницијативом Савета за безбедност саобраћаја града Јавно комунално предузеће за уређење грађевинског земљишта поставило је ових дана у Улици „Кеј скопских жртава“ брзинске показиваче, који возаче упозоравају да… »

Форум 10: Одржимо миран и достојанствен протест

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Академска иницијатива “Форум 10” позива све грађане Тутина и Санџака, да током сутрашњег протестног скупа искључиво на миран и достојанствен начин искажу свој став у вези догађајем у којем је млади Фахрудин Скареп… »

Зелено свјетло за родну равноправност

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Београдски Центар за људска права у сарадњи са Канцеларијом за младе из Новог Пазара почели су реализацију пројекта “Семафор”, чије су главне активности истраживачке активности на тему родних улога које омладина у својим… »

Фатмир Алиспахић: Санџачка мафија Муамера Зукорлића ми је оборила фацебоок профил

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Поштовани, Пред вашу професионалну и грађанску савјест стављам чињеницу да сам добио пријетње од дугододишњег шефа обезбјеђења србијанског политичара Муамера Зукорлића и од неколико његових блиских сарадника и… »