Извор: Блиц/Политика архива вести 11.10.2017

(Видео): Ердогана и Вучића дочекао велики број Новопазараца, турски председник поручио: Ово је мој завичај!

Блиц 11.10.2017
Нови Пазар је мој завичај. Ваша срећа је наша срећа, ваша бол је наша бол - поручио је данас Реџеп Тајип Ердоган у Новом Пазару где борави заједно са председником Србије Александром Вучићем. Ердоган се налази у… »

Вулин одговорио Скоту: Да ли треба да хвалим бомбардовање и тражим оправдање за отцепљење КиМ?

Блиц 11.10.2017
- Лазаревић је слободан човек, а моје је право да поштујем и његову борбу и борбу мог народа - каже министар одбране Александар Вулин у одговор на коментар амбасадора САД Кајла Ската. Амерички амбасадор поделио је данас на… »

Шпански амбасадор: Захвални смо Србији јер није послала писмо Европској комисији

Блиц 11.10.2017
Шпанија је захвална Србији што није предала писмо Европској комисији поводом њеног става да се случајеви Косова и Каталоније не могу поредити, изјавио је шпански амбасадор у Београду Мигел Фуертес Суарес за данашњу… »

Тачи демантује да је рекао да је пристао на формирање Специјалног суда за ратне злочине ОВК зарад партнерства са САД, ЕУ и…

Блиц 11.10.2017
Косовски председник Хашим Тачи тврди да су његове речи о формирању Специјалног суда за ратне злочине које су починили припадници тзв. ОВК над Србима извучене из контекста и да он није рекао да је на то пристао под… »

Тачи тражи да цело Косово добије држављанство Албаније

Блиц 11.10.2017
Председник Косова Хашим Тачи данас је у Приштини од председника Албаније Иљира Мета затражио да се питање изолације грађана Косова успостављено због блокаде процеса либерализације виза реши тако да Албанија додели… »

Шарчевић: Премијерка ће саопштити колико ће бити повећана плата

Блиц 11.10.2017
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас, да ће на конференцији поводом 100 дана рада владе премијерка Ана Брнабић саопштити колико ће бити повећање плата и нагласио да ће просвета… »

УНС: РАТЕЛ ипак обавезао кабловске оператере на пренос Прве, о2, Хепи и Пинка

Блиц 11.10.2017
Регулаторна агенција за електронске комуникације (РАТЕЛ) донела је јуче решење о обавези кабловских оператора да преносе програме телевизија са националном фреквенцијом - Прва, О2, Хепи и Пинк, сазнаје Удружење новинара… »

Званичник Европске комсије Кристијан Данијелсон у посети Србији

Блиц 11.10.2017
Генерални директор Европске комисије задужен за проширење, Кристијан Данијелсон, стиже данас у дводневну посету Србији, где ће се састати са српским званичницима и разговарати о напретку Србије у приступним преговорима… »

Брнабић у Крушевцу представља резултате рада Владе у првих сто дана

Блиц 11.10.2017
Премијерка Ана Брнабић резултате рада Владе у првих сто дана представиће 14. октобра у Крушевцу, саопштено је данас из Градске управе Крушевца. Да ће премијерка и министри тог дана у Крушевцу боравити поводом обележавања… »

Триван: Приоритет пречишћавање отпадних вода у Србији

Блиц 11.10.2017
Министар заштите животне средине Горан Триван изјаво је данас у Крагујевцу да је први приоритет тог министарства прерада отпадних вода у Србији у коју треба да се уложи око пет милијарди евра. Он је рекао да ће тај процес… »