Извор: Блиц/Политика архива вести 11.10.2017

Кубуровић: Нови закон о Агенцији за борбу против корупције до краја године

Блиц 11.10.2017
Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила данас у Риму да би до краја године требало да буде усвојен нови закон о Агенцији за борбу против корупције. "Оно што је предвиђено Акционим планом за Поглавље 23 је доношење… »

Брнабић: Очекујем отварање нових поглавља до краја године; Хан: Србија ће брзо постати део европске породице

Блиц 10.10.2017
Премијерка Владе Србије Ана Брнабић изјавила је, после састанка са комесаром за проширење Јоханесом Ханом, да до краја године очекује отварање нових поглавља у приступним преговорима Србије. То ће бити важан сигнал за… »

"Дијалог на Западном Балкану у фокусу Београдског безбедносног форума"

Блиц 11.10.2017
Седми Београдски безбедноси форум почео је данас а, према речима директорке Београдског центра за безбедносну политику Соње Стојановић Гајић, у центру пажње биће дијалог на Западном Балкану као једини пут за проналажење… »

Скупштина сутра наставља расправу о амандманима

Блиц 11.10.2017
Скупштина Србије требало би да настави сутра расправу о амандманима на измене и допуне Закона о државним службеницима, које по наводима подносиоца измена Владе Србије обезбеђују једнаке услове за напредовања и обуку свих… »

Премијерка у Бриселу на састанку са Јункером и Могерини

Блиц 11.10.2017
Председница Владе Ана Брнабић ће се данас, другог дана радне посете Бриселу, састати са председником Европског парламента Антонијом Тајанијем, а затим са комесарком за регионалну политику ЕУ Корином Крету. Посету Бриселу… »

Дачић: Да ли је требало Ердогана да убијем као Мурата?

Блиц 11.10.2017
Ивица Дачић, први потпредседник српске Владе, рекао је да је синоћ на свечаном пријему певао на молбу председника Александра Вучића и председника Турске, Реџепија Тајипа Ердогана. На свечаном пријему који је синоћ у Дому… »

Зукорлић: Коначно су разни терети из прошлости иза нас

Блиц 10.10.2017
Посланик Муамер Зукорлић каже да су се данас, приликом посете председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији, могле чути оптимистичне поруке које указују на то да је у односима две земље окренута нова страница. Зукорлић… »

Шутановац ће бити кандидат за градоначелника, а ево како је ДС донела ту одлуку

Блиц 11.10.2017
Драган Шутановац биће кандидат Демократске странке за градоначелника Београда, сазнаје ексклузивно „Блиц”. После вишемесечног промишљања и договора, како опозиције тако и унутар саме Демократске странке, одлука је пала… »

Игор Јурић: Доживотна казна затвора без могућности за помиловање за убице деце

Блиц 11.10.2017
Доживотна казна затвора, без могућности помиловања, за убице деце је добра превенција и заштита да не понове такве страшне злочине. Нисам сигуран да ће таква казна смањити број убица малишана, али је то одлична… »

Ослобођен, а клао Србе и вадио им очи: Орићу до ослобађајуће пресуде помогао један српски пропуст

Блиц 10.10.2017
Насеру Орићу у ослобађању од оптужби помагао је 2015. пропуст Јединице МУП Србије која га није спречила да разговара са кључним сведоком оптужнице који је скриван у Београду. Некадашњи српски тужилац за ратне злочине… »