Вулин: Војна неутралност могућа само уз јаку и моћну војску

Бета 02.12.2017

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је политика војне неутралности Србије могућа само уз јаку и моћну војску, а да је врховни интерес земље стабилност и мир у региону.

"Ми смо војно неутрални. То је наша политика од које нећемо одступати. Али да би она била прихваћена и делотворна, ви морате имати моћну војску која је у стању да сачува војну неутралност. Србија је војно неутрална, али врло оспособљена да брани своје интересе и грађане", казао је Вулин за телевизију Пинк.

Он је истакао и да сваки грађанин Србије може да буде сигуран да је земља стабилна, чувана и брањена, као и да је нико не може угрозити некажњено.

Наводећи да је циљ да српски војник буде задовољан, Вулин је поновио да ће сви припадници безбедносног сектора до краја године добити 10.000 динара бонуса, као повишицу плата припадницима војске од 10 одсто од јануара идуће године.

"Наш циљ је да војник буде задовољан, јер војник је посвећен, воли свој  посао, своју земљу, свој народ. Ради много, врло ретко се његов радни дан заврши са осам сати, скоро никада, увек има још неку дужност. Србија воли своју војску, хајде да покажемо да је и поштујемо", рекао је Вулин и додао да се после много година води рачуна и о стамбеном питању припадника војске

Додао је да је до сада на конкурсу за пријем професионалних војника примљено око 1.700 људи, да има више од 200 отворених радних места, као и да се пријем нових припадника наставља.

(Бета, 12.02.2017)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »