Извор: Ал Јазеера архива вести 14.12.2017

Песков: Уочи избора расте притисак на Русију

Ал Јазеера 14.12.2017
Гласноговорник Кремља тврди да стране силе покушавају ушуткати Русију и угушити њен суверенитет. Гласноговорник руског предсједника Дмитриј Песков упозорио је како "страни притисак на Русију расте како се ближе… »

Еуропарламентарци осудили истицање симбола фашизма и нацизма

Ал Јазеера 14.12.2017
ЕП је у више наврата расправљао о искуствима Европе са екстремистичким идеологијама. Представници Вијећа ЕУ-а и Европске комисије те заступници Европског парламента у сриједу су изразили забринутост ширењем мржње у… »

НАТО се сели у ново сједиште у марту 2018. године

Ал Јазеера 14.12.2017
Нови штаб у потпуности би требао бити у функцији средином јуна, на вријеме за самит челника Алијансе 11. и 12. јула. Запосленици НАТО-а, дипломати и војници 29 држава чланица преселит ће се у нови штаб Сјеверноатлантског… »

Ухапшени десничари чије је антимуслиманске снимке дијелио Трумп

Ал Јазеера 14.12.2017
Британски десничари Паул Голдинг и Јаида Франсен оптужени су за говор мржње. Двоје челника британске крајње десничарске скупине, која је привукла пажњу јавности кад је предсједник САД-а Доналд Трумп подијелио на Твиттеру… »

Половина свијета без основне здравствене заштите

Ал Јазеера 14.12.2017
За стотине милиона људи здравствена заштита постала је луксуз који само богати могу приуштити. Најмање половина свјетског становништва нема приступ битним здравственим услугама, а многи други гурнути су у крајње сиромаштво… »

У Румунији усвојена спорна правосудна реформа

Ал Јазеера 14.12.2017
Парламент је усвојио два спорна закона због којиј су забринули Европску унију и САД, а хиљаде грађана излази на протесте већ седмицама. Доњи дом румунског Парламента, којим доминирају социјалдемократи, усвојио је на бурном… »

Норвешка искључила аналогни ФМ радио сигнал

Ал Јазеера 14.12.2017
Транзиција се тиче искључиво државних радио станица и највећи дио локалних радија и даље емитира на ФМ-у. Норвешка је завршила прелазак на дигитални радио (ДАБ) и тако, упркос неслагањима, постала прва земља у свијету… »

Је ли окончан медени мјесец Трумпа и Бин Салмана?

Ал Јазеера 14.12.2017
Низ укора које је Трумпова администрација упутила Саудијској Арабији говори да је Васхингтон почео заузимати чвршћи став према Ријаду. Пише: Амеен Мохамед Хабла Између 14. марта, датума кад је у Васхингтону одржан први… »

Де Мистура: Русија да убиједи сиријску Владу у потребу мира

Ал Јазеера 14.12.2017
Специјални изасланик Уједињених народа за Сирију каже да може доћи до 'фрагментације ове земље'. Специјални изасланик Уједињених народа за Сирију Стаффан де Мистура позвао је Русију да убиједи свог савезника, сиријску Владу… »

Грци на улицама због нових мјера штедње

Ал Јазеера 14.12.2017
Нема вијести, у штрајку су и јавне службе, а нема ни јавног транспорта, укључујући и трајекте према грчким отоцима. У знак просвједа против оштрих мјера штедње које је одобрио премијер Алексис Тсипрас, диљем Грчке је… »