Извор: Ал Јазеера архива вести 14.12.2017

САД оптужује: Иран опскрбљује јеменске побуњенике ракетама

Ал Јазеера 14.12.2017
Иранска мисија при УН-у одговорила је да је сврха ових оптужби прикривање саудијских ратних злочина у Јемену, уз америчко саучесништво. Никки Халеи, стална представница Сједињених Америчких Држава у УН-у, оптужила је… »

Десеци Палестинаца ухапшени, Газа поново блокирана

Ал Јазеера 14.12.2017
Израел је затворио граничне пријелазе с Газом због, наводно, погоршане сигурносне ситуације. Израелска полиција потврдила је хапшење 67 Палестинаца који су учествовали у протестима против одлуке Доналда Трумпа о признању… »

Европски челници покренули механизам сарадње у одбрани

Ал Јазеера 14.12.2017
Лидери разговарају и о Брекситу, миграцијама, реформи еурозоне те статусу Јерусалема. Челници земаља Европске уније службено су покренули механизам сарадње у одбрани првог дана самита у Бриселу. Двадесет пет држава – све… »

Скупштина Србије: Исплата старе девизне штедње од аугуста 2019.

Ал Јазеера 14.12.2017
Досадашњим законом била је предвиђена исплата од 2018. године, а у питању су девизни депозити од 310 милиона еура. Скупштина Србије данас је усвојила измјене и допуне Закона о регулисању јавног дуга Србије по основу… »

Израелски министар позвао саудијског престолонасљедника у посјету

Ал Јазеера 14.12.2017
Министар Иисраел Катз потврдио је израелском листу да је позвао Мохаммада бин Салмана да посјети Израел. Израелски министар обавјештајних служби Иисраел Катз позвао је саудијског престолонасљедника да посјети Израел, преноси… »

Влада ФБиХ утврдила Приједлог Закона о пензијама

Ал Јазеера 14.12.2017
Вриједност опћег бода износит ће нешто више од седам еура, а пензије ће бити усклађиване 15. априла сваке године. Влада босанскохерцеговачког ентитета Федерација БиХ утврдила је Приједлог Закона о пензијском и инвалидском… »

Вишеградска група за ширење ЕУ-а на западном Балкану

Ал Јазеера 14.12.2017
Заједничка вањска и сигурносна политика треба се фокусирати на заштиту вањских граница и регије средње Европе. Четири државе Вишеградске групе подржавају проширење Европске уније на западни Балкан и напоре да се ојача… »

Србија има енергетску садашњост, будућност треба дефинирати

Ал Јазеера 14.12.2017
Србија је енергетски независнија од већине земаља Европске уније, но независност се базира на угљу, чије се залихе смањују. Податак да је Србија, овисно о процјенама, од 28 до максимално 35 посто енергетски овисна, што… »

Видео: Јордански пилот назвао Јерусалем пријестолницом Палестине

Ал Јазеера 14.12.2017
Снимак на којем је јордански пилот обавијестио путнике за САД да лете изнад главног палестинског града постао виралан. Пилот јорданске националне авиокомпаније постао је вирални хит у арапском свијету након што је током… »

Грабар-Китаровић о ракетирању владе: Никад није касно за правду

Ал Јазеера 14.12.2017
Хрватска полиција је, 26 година након ракетирања сједишта хрватске Владе, казнено пријавила шесторицу припадника ЈНА. Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић поручила је из Копривнице, коментирајући подизање казнене… »