Извор: ИнфоКГ архива вести 14.12.2017

Крагујевац потписник Споразума за унапређење наплате пореза на имовину

ИнфоКГ 14.12.2017
У оквиру “Програма реформи пореза на имовину”, Крагујевац је на 45. Скупштини Сталне конференције градова и општина, под називом “Стратешки развој локалне самоуправе“, потписао Споразума о спровођењу пакета подршке… »

ГВ: Запосленима у крагујевачким јавним предузећима 36.000 по години стажа

ИнфоКГ 14.12.2017
Градско веће на данашњој седници донело је заклјучак којим препоручује надзорним одборима јавних предузећа и скупштинама привредних друштава, чији је оснивач град Крагујевац, да у цилју рационализације запослених до… »

Караван игре: Пројекције филмова, представе, балетски гала концерт у Театру

ИнфоКГ 14.12.2017
Караван игре стиже у Крагујевац, а тим поводом у Књажевско-српском театру сутра и у суботу биће одржани пројекције филмова, отворени час балета, предавање, представе, као и балетски гала концерт. Цилј овог пројекта је да… »

Хапшење и у Крагујевцу због кријумчарења миграната

ИнфоКГ 14.12.2017
На подручју Београда, Крагујевца, Аранђеловца и Руме ухапшено је седам особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе од марта до јуна ове године омогућили транзит и недозволјен боравак на територији… »

Рес публика: Нетранспарентан поступак припреме Локалног антикорупцијског плана

ИнфоКГ 14.12.2017
У Удружењу Шумадијски центар за грађански активизам „Рес публика“ тврде да је поступак у ком је припреман Локални антикорупцијски план града Крагујевца нетранспарентан, као и да у прилог томе говори чињеница да су… »

Едукација основаца: Играј се безбедно - петарде, ракете и ватромет нису играчке!

ИнфоКГ 14.12.2017
У циљу едукације основаца о опасностима и могућим последицама услед неисправног руковања пиротехничким средствима у Основној школи “Радоје Домановић” одржана је трибина под називом “Играј се безбедно - петарде, ракете… »

Удружење “Свети Василије Велики“ пример добре праксе у раду са децом са сметњама у развоју

ИнфоКГ 14.12.2017
Породице деце са сметњама у развоју и инвалидитетом су у лошем материјалном стању, а ови малишани се често суочавају и са проблемима насиља, злостављања и занемаривања. То су резултати свеобухватне анализе положаја деце… »

Борба за заштиту људских права и у Крагујевцу

ИнфоКГ 14.12.2017
У Србији је потребан додатни активизам по питању не само заштите људских права, већ и подизања свести грађана и социјалних група о њиховим правима и значају борбе за њихову заштиту. То је један од закључака округлог… »

Концерт Киллах Тофу у СКЦ-у

ИнфоКГ 14.12.2017
Концерт Киллах Тофу биће одржан сутра од 22 часа у Контакт галерији Студентског културног центра. Цена улазнице је 200 динара. “Мусиц муст бе интерестинг анд дангероус” је мото трија који чине Аарон Стеинер (клавијатуре… »

Новогодишњи концерт Крагујевачког симфонијског оркестра у Другој гимназији

ИнфоКГ 14.12.2017
Крагујевачки симфонијски оркестар одржаће новогодишњи концерт сутра од 20 часова у холу Друге крагујевачке гимназије. Публика ће бити у прилици да ужива у делима Бетовена и Моцарта. На концерту ће наступити солисти Марко… »