Извор: Ритам града Кг архива вести 14.12.2017

ГВ: Истиче рок за смањење броја запослених у јавном сектору

Ритам града Кг 14.12.2017
Градско веће усвојило је закључак којим препоручује надзорним одборима јавних предузећа и скупштинама привредних друштава, чији је оснивач град Крагујевац, да у циљу рационализације запослених до краја текуће године… »

“Караван игре” стиже у Крагујевац

Ритам града Кг 14.12.2017
Програм “Караван игре”, чији је циљ да кроз уметничке, кеативне и едукативне, а пре свега интерактивне сусрете, представи и промовише уметничку игру, после обиласка 14 градова у Србији, сутра (петак, 15. децембар) долази… »

Деца са инвалидитетом суочена са бројним проблемима

Ритам града Кг 14.12.2017
Национална организација особа са инвалидитетом и УНИЦЕФ, данас су представили резултате свеобухватне анализе положаја деце са сметњама у развоју и инвалидитетом и остваривања њихових права у Србији, у Центру за спорт и… »

Надлежни поручују: Петарде, ракете и ватромет нису играчке

Ритам града Кг 14.12.2017
У организацији локалне самоуправе и Канцеларије за младе, а у сарадњи са Полицијском управом Крагујевац, Заводом за хитну медицинску помоћ и Ватрогасно спасилачком бригадом у ОШ “Радоје Домановић“ одржана је прва… »

Рес публика: ЛАП и јавна расправа без јавности

Ритам града Кг 14.12.2017
Удружење Шумадијски центар за грађански активизам „Рес публика“ скреће пажњу јавности на крајње нетранспарентан поступак у ком је припреман Локални антикорупцијски план града Крагујевца, а који је кулминирао… »

Еколошка акција „Плант фор тхе планет“

Ритам града Кг 14.12.2017
Еколошко удружење фанова кампова из Крагујевца, у суботу од 9 до 18 часова, организује посебну еколошку активност под називом Плант фор тхе планет. Поред Србије коју представља Крагујевац, укључене су још две земље… »

Аустријски бенд „Киллах Тофу“ у СКЦ-у

Ритам града Кг 14.12.2017
Аустријски састав Киллах Тофу наступиће по други пут у Крагујевцу, сутра од 22 сата, у Контакт галерији СКЦ-а. Мусиц муст бе интерестинг анд дангероус је мото трија који чине Аарон Стеинер (клавијатуре, синтисајзери), Мицхаел… »

Концерт Крагујевачког симфонијског оркестра

Ритам града Кг 14.12.2017
Музички центар у оквиру концертне сезоне организује велики концерт Крагујевачког симфонијског оркестра, сутра од 20 часова, у Другој крагујевачкој гимназији. Солисти су: Марко Јосифоски виолина, Јелена Роквић виолина, Наташа… »

“Арт Маниа” обележава пет година рада

Ритам града Кг 14.12.2017
Удружење “Арт Маниа“ обележава пет година рада. Основано је са идејом да одржи традицију, сачува старе занате и помогне да наши суграђани испоље своју креативност и таленте, без обзира на године. У свечаном салону… »

Нова ограда око срушене “Ђурине куће” (ФОТО)

Ритам града Кг 14.12.2017
Кућа у старом језгру Крагујевца, која је у КСИКС веку неко време била дом Ђуре Јакшића, готово да је потпуно срушена. Радници ЈПК “Чистоћа” данас су чистили око и у кући и поставили нову ограду. За сада нема информација… »