Хроника архива вести 14.01.2018

Убијен у лову иза насеља Миријево

Политика 14.01.2018
Мушкарац Б. М. стар 75 година преминуо је јуче ујутру после несреће у лову иза београдског насеља Миријево 4. Према незваничним сазнањима, њега је у главу погодио метак из пушке коју је случајно испустио И. В. (77) који… »

Повећана казна убици таксисте и свештеника на 35 година

Вечерње новости 14.01.2018
Апелациони суд у Београду повећао је за пет година затворску казну Мирославу Матићу и правоснажно га осудио на 35 година затвора због убиства таксисте Ћире Тренеског и свештеника Мирослава Чворовића. Апелациони суд у… »

Породично насиље обележило почетак Нове године

РТС 14.01.2018
Координаторка Сигурне куће у Београду Весна Станојевић каже за РТС да је од почетка године било неколико случајева насиља, у којем је убијена једна девојка и случај породичног насиља када је насилник извршио самоубиство… »

Судија Ађијус: Трибунал судио појединцима, а не државама

Политика 14.01.2018
САРАЈЕВО – Судија Механизма за кривичне судове МКСЈ Кармел Ађијус изјавио је да је мандат Трибунала у Хагу био да спроведе истрагу и кривично гони појединце одговорне за кршења међународног хуманитарног права на територији… »

Завршница суђења за убиства Бојовића и Видаковића

РТВ 14.01.2018
БЕОГРАД - Суђење оптуженима за убиство Николе Бојовића и Милоша Видаковића 2013. године ушло је у завршну фазу и у фебруару се очекују завршне речи одбране и тужилаштва, а затим и изрицање првостепене пресуде. За… »

Мафијашки рат почиње на друштвеним мрежама: Црногорски криминалци преко Фејсбука продају оружје и најављују сурове…

Блиц 14.01.2018
Нелегално оружје у Црној Гори неретко се може наћи у интернет огласима, али и на различитим страницама на друштвеној мрежи Фејсбук, где се често налазе и најаве за насуровије ликвидације, забрињава чињеница да на један… »

Ножевима у одбрану од деце с петардама – па у затвор

Б92 14.01.2018
Терорисање грађана бацањем петарди за Нову годину и Божић врло ретко за епилог има кажњавање виновника, иако су за њих законом прописане новчане казне. Међутим, сада је због петарди цех платила жена која се… »

Трагедија у Ужицу: Ћерка затекла мртвог оца у изгорелој кући

Вечерње новости 14.01.2018
Миодраг Маринковић (68) је пронађен мртав јутрос у својој кући у Видовданској улици у Ужицу, која је током ноћи делимично изгорела. Миодраг Маринковић (68) је пронађен мртав јутрос у својој кући у Видовданској улици у… »

Стравично: Породица погинула у саобраћајној несрећи на мосту код села Салаш

Вечерње новости 13.01.2018
З.А. (55), његова мајка Д.А. и син И.А. (22), сви из зајечарског села Грљан, погинули су у стравичној саобраћајној несрећи која се десила на мосту код зајечарског села Салаш. ЗАЈЕЧАР – З.А. (55), његова мајка Д.А. и… »

Трагедија породице из вишњичке бање: Родитељи рањеног Александра очајни: Већ смо остали без једног сина, шта ако…

Блиц 14.01.2018
Отац рањеног Александра В. после обрачуна са Игором Р. у породичној кући на Сланачком путу у Вишњичкој Бањи каже за "Блиц" да не зна шта је претходило пуцњави, али да њихово познанство датира од раније. Он и супруга… »