Arhiva » Vesti » Večernje novosti 14.01.2018

Potresna ispovest Jednog sina mi ubili, sad se molim za drugog

Otac Aleksandra Vlajića (46) koji je upucan u kući u Višnjičkoj banji. Igor Rodić je upao sa pištoljem, ali su se supruga i unuci sakrili

Večernje novosti nedelja, 14. januar 2018.  |  J. D. Lj.

JEDNOG sina su mi ubili pre deset godina, a sad da dočekam da ostanem i bez drugog! Gde je tu pravda? Molim se da moj Aleksandar preživi.

Ovo nam je u petak kroz suze rekao Ratko Vlajić, otac Aleksandra Vlajića (46) koji je u četvrtak upucan u glavu u beogradskom naselju Višnjička banja. On se trenutno nalazi u Urgentnom centru, njegovo stanje je stabilno, ali je i dalje životno ugrožen.

Vlajića je u porodičnom domu naočigled majke Slobodanke i dvoje dece, od pet i sedam godina, kako se sumnja, ranio Igor Rodić (40) zvani Roki. Tokom vatrenog obračuna napadača je hitac takođe pogodio u stomak. Policija istražuje motiv ovog nemilog događaja, a Aleksandrov otac Ratko Vlajić, kao i majka Slobodanka, sumnjaju da je reč o neizmirenim dugovima.

- Supruga je otišla kod sestre, da se malo oporavi od šoka koji je doživela. Dečaci su kod majke, bivše Aleksandrove supruge sa kojom je razveden i koja ima drugi brak - objašnjava nam Ratko Vlajić. - Mene su ostavili ovde samog, da čekam posinka Stevicu, Slobodankinog sina iz prvog braka da dođe iz Urgentnog i kaže mi kako je Aleksandar. Minuti su mi kao sati i molim se bogu da preživi, da ne ostanem i bez ovog sina, a deca bez oca.

PROČITAJTE JOŠ - Višnjička banja: Muškarac upucan u glavu

PO PET GODINA ZA UBISTVO U BLIZINI Tramvajskog mosta na Starom sajmištu u Beogradu, u novembru 2008. godine, ubijen je Bojan Vlajić (32), Aleksandrov brat i Ratkov i Slobodankin drugi sin. Zbog njegovog ubistva uhapšeni su i osuđeni na po pet godina zatvora Danijel R. i Radenko G. - Gde je tu pravda? Ubili mi dete i odležali samo tri od mogućih pet godina koliko im je presuđeno. Pa ja sam bio u zatvoru zbog kocke dve godine. Zar je lišiti nekoga života samo tako malo vredno? - pita se Vlajić.

Ratko kaže da nije bio prisutan kada se pucnjava dogodila u njihovom stanu u Višnjičkoj banji.

- Supruga Slobodanka ispričala mi je “sve do detalja” - tvrdi Ratko Vlajić. - Kaže da je Igor oko 14 časova lupao na vrata, a onda je bahato ušao unutra, držeći pištolj u rukama. Aleksandar, koji je bio u krevetu sa decom, majci je doviknuo da brzo skloni decu u drugu sobu, jer dolazi Roki. Onda su odjeknuli pucnji. Moja žena i unučad su, uplašeni i sakriveni, sve vreme dok nije prestala pucnjava bili u drugoj prostoriji.

Kada je Slobodanka izašla videla je Aleksandra kako leži u sobi okrvavljene glave.

- Mislila je da je mrtav. Nažalost deca su sve videla i jako se sad boje, pa ih je majka preuzela - priča Ratko.

Aleksandrov otac dalje kaže da je čuo da je Roki više puta dolazio kod Aleksandra po navodni dug od 400 evra i da je svaki njegov naredni dolazak bio agresivniji.

PROČITAJTE JOŠ - SAČEKUŠA NA NOVOM BEOGRADU: Muškarac upucan u noge, policija traga za napadačem

- Pred Novu godinu uleteo je u našu kuću, prethodno razvalivši sekirom vrata. Pretio je da će sve nas pobiti i tražio je dug.

Srećom, sve se tada završilo bez posledica po bilo koga. O svemu su obavestili policiju, ali, kako kaže Vlajić, niko nije reagovao.

Igora Rodića Rokija, koji je ranjen, prema jednoj verziji, navodno je upucao u stomak baš Aleksandar, koji je takođe imao oružje. Prema drugoj verziji priče, Rokija je pogodio njegov rikošet. On nije životno ugrožen.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Rodić

©2018 Netmark d.o.o.