Извор: Јужне вести архива вести 18.01.2018

Отац покушао принудно да исели бившу супругу и двоје деце из стана

Јужне вести 18.01.2018
Извршитељи су, по тужби бившег мужа, покушали да иселе из стана у Нишу мајку два малолетна дечака, од којих један има аутизам. После реакције полиције и Центра за социјални рад, Оливера Танасковић, која има неправоснажну… »

Наис дочекује екипу из Загреба, стигла и два појачања

Јужне вести 18.01.2018
По први пут у 2018. години нишки ватерполисти наступиће на базену “Чаир”, а њихов противник у суботу, 20. јануара од 20 сати биће загребачка екипа Медвешчак. Наис ће вероватно на утакмици 9. кола Јадранске А2 лиге… »

Нишки школарци се у хали "Чаир" боре за титуле најбољих у одбојци

Јужне вести 18.01.2018
Светосавски турнир, једно од највећих школских такмичења у одбојци, полако улази у завршну фазу, познате су основне и средње школе које ће се борити за медаље, а финала и борбе за 3. место заказани су за 21. јануар у хали… »

Нови услови за директора Дирекције за превоз Ниша прилагођени појединцима?

Јужне вести 18.01.2018
Само инжењери машинства и саобраћаја убудуће могу да буду директори нишке Дирекције за јавни превоз. Нови услови за руководиоца овим јавним предузећем прописани су изменом Статута Дирекције, која је усвојена у децембру… »

"Обједињена наплата" нуди споразумно решавање дуговања

Јужне вести 18.01.2018
Без додатних трошкова принудне наплате и покретања судског спора, како каже директорка ЈКП Обједињена наплата Јелена Стојановић, Нишлије које им дугују новац убудуће ће моћи мирним путем да реше спор са њима -… »

Ученици врањске Гимназије међународно признање за есеј

Јужне вести 18.01.2018
Међу 206 радова из бројних земаља на Међународном конкурсу који је расписан у Бугарској у част рођена Исуса Христа, прву награду освојила је Јефимија Најдић, ученица 3. разреда Гимназије "Бора Станковић" из Врања… »

Пројекција рестауриране верзије филма “Ко то тамо пева” у НКЦ-у

Јужне вести 18.01.2018
Култни филм Слободана Шијана, по тексту Душана Ковачевића из 1980. године, Ко то тамо пева, како кажу организатори, биће приказан 24. јануара у Малој сали Нишког културног центра. Један од најпопуларнијих југословенских… »

Џунић без оптужнице дуже од пола године од хапшења

Јужне вести 18.01.2018
Ни 7 месеци од како је био ухапшен због сумње да је, док је био председник Општине Палилула, из ове Општине проневерио око 3 милиона динара, како кажу у Вишем јавном тужилаштву, против градског одборника Српске напредне… »

Куршумлијску Бању ускоро преузима "Планинка"

Јужне вести 18.01.2018
Куршумлијска бања, која је затворена још 2006. године, могла би ускоро да оживи, јер је за њу заинтересовано предузеће Планинка у чијем саставу су већ Пролом и Луковска бања, потврдио је за Јужне вести председник… »

Три одборника у Бабушници прешла у СНС

Јужне вести 18.01.2018
Два одборника Нове Србије и један одборник Покрета социјалиста приступили су владајућој Српској напредној странци и њиховој одборничкој групи у бабушничкој Скупштини, саопштено је на конференцији СНС-а. Разлози због којих… »