Извор: Вечерње новости/Балкан архива вести 18.01.2018

Столтенберг: Напредак отвара могућност за чланство Македоније у НАТО; Запаљена застава Алијансе

Вечерње новости 18.01.2018
Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг данас је у говору у македонском парламенту похвалио Македонију за напредак у реформама. СКОПЉЕ - Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг данас је у говору у македонском парламенту… »

Китаровић без најаве посетила Ахмиће и поклонила се жртвама: Да ниједна мајка више не оплакује дете и супруга

Вечерње новости 18.01.2018
Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић током посете БиХ поклонила се жртвама Ахмића код спомен-обележја и положила цвеће. Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић скратила је посету БиХ и окончаће је данас… »

Кукасти крстови на споменику Краљевићу Марку у Прилепу

Вечерње новости 18.01.2018
Македонска агенција МИА наводи да су из прилепске локалне самоуправе саопштили да се инцидент догодио претходне ноћи. Непознати починоци исцртали су кукасте крстове на споменику "Краљу (Краљевићу) Марку" у центру Прилепа… »

Истраживање показало: Око 81 одсто грађана за прикључење Црне Горе ЕУ

Вечерње новости 18.01.2018
Резултат истраживања о перцепцијама јавности и комуницирању процеса европске интеграције, које је за потребе ЕУ инфо центра, урадила Дефакто агенција, показао је да је 81 одсто грађана за улазак Црне Горе у ЕУ. Резултат… »

Јахорина: Мехић "пао" због убиства

Вечерње новости 18.01.2018
Дамир Мехић после четири године ухапшен због мафијашког обрачуна у Тузли. Долијао у једном хотелу на Јахорини. Мехић ухапшен због пуцњаве када је убијен Емир Џинић, а три особе рањене. ПОСЛЕ четири године бекства… »

Случај “ДРЖАВНИ УДАР” Синђелић: Требало да Мила убију тихо

Вечерње новости 18.01.2018
Сведочењем главног сведока сарадника у Подгорици настављено суђење у случају "Државни удар". Еди Шишмаков је наводно имао све детаље о кретању Ђукановића. СВЕДОК сарадник се понаша као коментатор и унижава углед… »

Аустрија у страху од “инвазије” Хрвата

Вечерње новости 18.01.2018
Лидер социјалдемократа и донедавни канцелар Кристијан Керн је баш грађане Хрватске издвојио као потенцијалну опасност за тржиште рада у алпској републици. ФЕНОМЕН масовног исељавања из Хрватске у међувремену није остао… »

Без соли им нема живота

Вечерње новости 18.01.2018
Покренута петиција за утврђивање власништва улцињске фабрике "Бајо Секулић". Будућност опстанка солане зависи искључиво од обнављања производње. ЦЕНТАР за заштиту и проучавање птица и Друштво "Др Мартин Шнајдер… »

У Војсци Црне Горе 54 нова војника

Вечерње новости 18.01.2018
Министарство одбране Црне Горе је потписало уговор са 54 нова војника и војникиње који су примљени у Војску Црне Горе на годину дана, по конкурсу расписаном почетком прошлог новембра. Министарство одбране Црне Горе је у… »

Вето кратког домета: Албански ускоро и званично службени језик у Македонији?

Вечерње новости 18.01.2018
У готово свим реаговањима после објаве одлуке председника Ђорђа Иванова да не потпише указ Закона о употреби језика истиче се да је то очекивани потез који само привремено одлаже званичну примену законског решења… »