Извор: Дневник/Друштво архива вести 16.03.2018

Летњи "часовник" од 25. марта

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Летње рачунање времена почиње 25. марта, када часовнике треба померити са један сат унапред. Министарство привреде је саопштило да, на основу Закона о рачунању времена, летње рачунање времена у 2018.години… »

Радовановић: Повећан број вакцинисаних, епидемија јењава

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Епидемиолог Зоран Радовановић изјавио је да је последњих месеци повећан број вакцинисаних, додајући да треба очекивати да епидемија малих богиња полако јењава. Радовановић је казао да је у марту епидемија малих… »

АМС: Очекује се појачан саобраћај, мокри коловози

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: На путевима у Србији се у поподневним сатима очекује појачан саобраћај, као и мокри коловози због чега је неопходна опрезнија вожња. С повремено успореном вожњом, али и на могуће краће прекиде треба бити спреман… »

РХМЗ упозорава: Температуре ниже и до 15 степени

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: РХМЗ је издао упозорење на пад температуре и снег, наводећи да ће од недеље температуре у Србији бити ниже и за 15 степени, уз формирање снежног покривача. Упозорење се односи на период од 18. до 23. марта. Према… »

Кубуровић: Ускоро “е суд”, суђење без одласка у судницу

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Министарка правде Нела Кубуровић најавила је увођење “е суда” најпре у Управни суд, а потом и у привредне судове, који ће омогућити да странке у поступку практично више не морају уопште да долазе у суд… »

Епидемија богиња до маја, могуће је да се понови на јесен

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: У Србији је од малих богиња до сада оболело 3.680 пацијената, а лекари кажу да ће епидемија сигурно трајати још месец и по дана, а уколико се не повећа број вакцинисане деце може се очекивати да се понови и на… »

Пуна координација Покрајине и МУП-а у ванредним ситуацијама

Дневник 16.03.2018
Потпредседник Покрајинске владе и командант Покрајинског штаба за ванредне ситуације Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију Министарства унутрашњих послова Републике Србије, на челу са Предрагом Марићем, помоћником… »

Близу 4,5 милиона коверти у трећем извлачењу награда

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Близу 4,5 милиона коверти са слиповима и фискалним рачунима наћи се у "базену" из којег ће сутра бити извучени добитници награда у трећем извлачењу у игри "Узми рачун и победи", наводе организатори наградне игре… »

Студенти: Студирање не одговара захтевима тржишта рада

Дневник 16.03.2018
БЕОГРАД: Чак 73 одсто студената у Србији сматра да образовни систем наше земље није усклађен са тржиштем рада, показује данас представљено истраживање Центра за међународну јавну политику. Свега 8,5 одсто студената… »

Јанковић: Највише притужби због родне дискриминације

Дневник 16.03.2018
Грађани Србије највише притужби подносе због родне дискриминације Поверенику за заштиту равноправности, рекла је повереница Бранкица Јанковић. Према њеним речима, Повереник за заштиту равноправности, као централни државни… »