Извор: Слободна Европа/Балкан архива вести 17.03.2018

Пријетње министру вањских послова Грчке

Слободна Европа 17.03.2018
Пријетеће писмо у којем је био метак послато је шефу грчке дипломатије Никосу Коцијасу, саопштила је у суботу полиција. Коцијас је и раније добијао слична пријетећа писма и позиве. "У пријетећем писму у којем је био метак… »

Вучић: Наставићу разговоре са Албанцима да би пронашли компромисно решење

Слободна Европа 17.03.2018
Председник Србије Александар Вучић изјавио је у суботу да ће наставити разговоре са Албанцима како би се пронашло компромисно решење, јер се Србији у будућности "не пише добро" уколико тај проблем не буде решен. О… »

Потонуо брод с мигрантима, 16 мртвих

Слободна Европа 17.03.2018
Најмање 16 миграната удавило се у суботу када је кријумчарски брод потонуо близу грчког острва Агатониси, а покренута је потрага за још двоје који се сматрају несталим. Верује се да је брод превозио 21 особу када је потонуо… »

Москва ће протјерати 23 британских дипломата

Слободна Европа 17.03.2018
Руско Министарство вањских послова саопћило је у суботу да ће у року од седам дана протјерати 23 британских дипломата, које је прогласила за "персоне нон грата", као реципрочну мјеру одлуци Лондона да протјера исто толико… »

Брнабић: Србија спремна да ради на питању несталих

Слободна Европа 17.03.2018
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је Влада Србије спремна радити на рјешавању питања несталих, које је једно од најважнијих, како за грађане, тако и за односе између Србије и Хрватске. "Вријеме је да се то… »

Верује ли Путин Вучићу?

Слободна Европа 17.03.2018
Тема најновијег Моста Радија Слободна Европа била је однос Москве према Александру Вучићу. Саговорнице су биле Јелица Минић, председница Форума за међународне односе Србије и Јелица Курјак, бивша амбасадорка Србије у Русији… »

Шефови дипломатија Шведске и Сјеверне Кореје закључили тродневне разговоре

Слободна Европа 17.03.2018
Сјевернокорејски министар вањских послова Ри Ионг-хо (Ри Јонг Хо) и шефица шведске дипломатије Маргот Валлстром (Валстром) закључили су тродневне разговоре усмјерене на постизање мирног рјешење нуклеарног спора на… »

Иран против сваког ометања нуклеарног споразума

Слободна Европа 17.03.2018
Техеран неће прихватити никакве измјене које би ограничиле ефекте иранског нуклеарног споразума, рекао је у суботу предсједник иранског Врховног савјета за националну безбједност, адмирал Али Шамкани, док Сједињене Државе и… »

Трумп: Лажи из ФБИ-ја и Министарства правде

Слободна Европа 17.03.2018
Предсједник Сједињених Држава Доналд Трумп (Трамп) рекао је у суботу да многи људи откривају "огромно цурење информација, лагање и корупцију на највишим нивоима" Федералног истражног бироа (ФБИ), Министарства правде и Стате… »

Потрошач мора знати своја права

Слободна Европа 17.03.2018
Петнаестог марта обиљежен је Свјетски дан потрошача. Босанскохерцеговачки потрошачи дочекали су га са застарјелим законима, недовољном заштитом потрошача, нелојалном конкуренцијом, али и лошом квалитетом производа… »