Извор: Слободна Европа/Балкан архива вести 17.03.2018

Масовни протести пензионера у Шпанији

Слободна Европа 17.03.2018
Десетине хиљада пензионера протестовало је у суботу широм Шпаније захтевајући повећање издвајања за пензије. Синдикати и пензионерска удружења позвали су на протесте у преко сто шпанских градова захтевајући да пензије… »

Марљиве жене Рудог

Слободна Европа 17.03.2018
Захваљујући подршци СВГ и Општине Рудо чланице Женске иницијативе Центра за одговорну демократију Луна у партнерству са Пољопривредном задругом Увац – Рудо, кренуле су у континуирану производњу мармеладе и сока од… »

Маи оптужила Русију да крши међународно право

Слободна Европа 17.03.2018
Британска премијерка Тхереса Маи (Тереза Меј) изјавила је у суботу да ће са својим савезницима и партнерима размотрити наредне кораке против Русије због афере Сергеја Скрипаља, бившег руског агента који је 4. марта отрован на… »

Манојловић Пинтар: Одустала бих од споменика Ђинђићу

Слободна Европа 17.03.2018
Историчарка Олга Манојловић Пинтар у Интервјуу недеље Радија Слободна Европа (РСЕ) говори о забораву и "шминкању" прошлости, јачању фашизма и левици која никада у историји није била слабија него данас, о споменицима у… »

Сребреница – кандидатура за Европски град културе 2024.

Слободна Европа 17.03.2018
Поред Сарајева, Бањалуке, Требиња, Мостара и Тузле, кандидатуру за Европски град културе 2024. године најавила је и Сребреница у сарадњи са још неколико општина из регије. Ових дана је презентован Мастер план развоја… »

КСи Јинпинг поново изабран за предсједника Кине

Слободна Европа 17.03.2018
Свекинески народни конгрес поново је изабрао КСи Јинпинга (Си Ђинпинг) за предсједника Кине, неколико дана након што је одобрен уставни амандман који предсједнику те земље омогућава неограничени број мандата. КСи Јинпинг (64)… »

Шесто: Хрватска предсједница у сукобу са Уставом

Слободна Европа 17.03.2018
Бранка Шесто родила се 24. априла 1955. у Чапљини, у Босни и Херцеговини, одакле су јој мајчини коријени. Отац, Банијац, официр, дошао у Херцеговину како се волио шалити: "да га пецне змија…" и додавао: "и стварно, много… »

Смијењен замјеник директора ФБИ-ја Андрев МцЦабе

Слободна Европа 17.03.2018
Замјеник директора америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) Андрев МцЦабе (Ендрју Мекејб) смијењен је са те функције, саопћено је у суботу из уреда државног тужитеља Јеффа Сессионса (Џефа Сешенс). Сессионс је изјавио… »