Извор: Јужне вести архива вести 28.03.2018

Нишлије без “кружне” линије, због покварених аутобуса

Јужне вести 28.03.2018
Пошто велики број градских аутобуса није прошао ванредни технички преглед, па су искључени из саобраћаја, из Дирекције за јавни превоз саопштено да ће грађани бити без линије 34, популарне "кружне". У Дирекцији додају да… »

У Вучју због вршњачког насиља родитељи не шаљу децу на наставу

Јужне вести 28.03.2018
Због тога што један од ученика Основне школе “Бора Станковић” у Вучју малтретира вршњаке из одељења, забринути родитељи ових ученика данас своју децу нису послали на наставу. Овим чином, кажу, желе да скрену… »

Европска парламентарка: “Милом или силом” биће унапређена слобода медија у Србији

Јужне вести 28.03.2018
До Брисела допиру гласови о гушењу медијских слобода у Србији, наводи потпредседница делегације Европског парламента за сарадњу са Босном и Херцеговином и Србијом Дубравка Шуица. Ако српска власт сама не унапреди слободу… »

Дебата ЈВ: За нишку власт су проблем људи који хоће да се боре против корупције

Јужне вести 28.03.2018
Власт у Нишу саботира доношење Локалног антикорупцијског плана јер не жели борбу против корупције, закључци су гостију емисије "60 минута". Иако је формирао Радну групу за израду ЛАП-а градоначелник Ниша није дошао ни на… »

Поплављена школа у Брзом Броду

Јужне вести 28.03.2018
Подземне воде поплавиле су сутерен Основне школе “Зоран Ђинђић” у нишком насељу Брзи Брод, а како каже директорка Наташа Кодерман, проблем је што од кад је школа изграђена није урађена дренажа, па су поплаве… »

Бане Јовановић: Имамо "Палићко језеро" надомак Ниша

Јужне вести 28.03.2018
Поводом ванредне ситуације проглашене у Општини Палилула изазване поплавама у насељу 9. мај, одборник групе “Ниш, мој град” Бранислав Јовановић каже да власт не треба да кука него да тражи паре од државе за изградњу… »

Нишки аутобуси покварени, а резервни делови купљени још пре 2 месеца

Јужне вести 28.03.2018
Иако је парама грађана крајем јануара плаћено скоро 6 милиона динара за резервне делове за аутобусе нишке Дирекције за јавни превоз, ово јавно предуће превозило је путнике неисправним аутобусима, утврђено је на ванредним… »

Нишке стонотенисерке на корак од пласмана у Суперлигу

Јужне вести 28.03.2018
Још само једна победа у наредна четири меча потребна је стонотенисеркама нишког клуба Јосип Колумбо, како би се пласирале у Суперлигу. Уколико им ово пође за руком, а шансе су велике, постаће једини клуб јужно од Београда… »

Дебата “Јужних вести” о борби против корупције

Јужне вести 28.03.2018
Како заиста изгледа борба против корупције на локалу и због чега још није усвојен Локални антикорупцијски план у Нишу у дебати “60 минута” дискутоваће Зоран Гавриловић из БИРОДИ-ја и Зорица Миладиновић, бивша чланица… »

Булатовић поново одбио гостовање у дебати “Јужних вести”

Јужне вести 28.03.2018
Иако је пре неколико месеци обећао да ће се одазвати сваком позиву новинара за коментар, као и да ће гостовати у емисијама Јужних вести, градоначелник Ниша Дарко Булатовић је поново одбио да буде један од учесника дебате… »