Извор: Блиц/Политика архива вести 28.04.2018

Додик због крсне славе не иде на инаугурацију Владимира Путина

Блиц 28.04.2018
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је из медија сазнао да је добио позив за инаугурацију руског председника Владимира Путина 7. маја у Кремљу, али да у његов Кабинет још ништа није стигло. Он је то… »

"Са поносом се сећамо гаврила принципа": Обележено 100 година од смрти најпознатијег припадника "Младе Босне"

Блиц 28.04.2018
На споменик Гаврилу Принципу у Финансијском парку положени су данас венци поводом 100 година од његове смрти. Централну државну церемонију предводио је изасланик председника Републике и министар за рад, запошљавање, борачка… »

Да ли је правда закаснила? Ратни генерал БиХ ухапшен после 12 година, не сме да прође некажњено као Орић

Блиц 28.04.2018
Пензионисани ратни генерал бошњачких снага Атиф Дудаковић ухапшен је јуче након 12 година од када је против њега поднета пријава за ратне злочина над Србима. Званичници Републике Српске сматрају да је хапшење бившег… »

Приштина даје огроман новац за лобирање, а Србија ништа, зато министри сада имају специјалан задатак

Блиц 28.04.2018
Српски министри добили су инструкције да приликом сваког сусрета са својим колегама из иностранства посебну пажњу у разговорима посвете проблему Косова и Метохије, пишу данашње "Вечерње новости". Како истичу, то се посебно… »

ЕУ уводи ново правило: Без овог папира убудуће нећете моћи у Грчку на море

Блиц 28.04.2018
Грађани земаља ван шенгенске зоне, укључујући Србију и друге државе Западног Балкана, убудуће ће морати да траже дозволу за улазак у земље које овој зони припадају, и то ће их коштати седам евра. Како је планирано… »

Ево колико новца су странке потрошиле у изборној кампањи и ко је коме највише дао

Блиц 28.04.2018
Редовни локални избори у Београду, одржани 4. марта, потврдили су правило да они који највише потроше у кампањи, најбоље прођу на биралиштима, пише данашња "Политика". Према извештају о трошковима кампање, које су… »

Известиоци Венецијанске комисије Савета Европе 10. и 11. маја

Блиц 28.04.2018
Известиоци Венецијанске комисије Савета Европе боравиће у Београду 10. и 11. маја поводом уставних реформи у Србији. Трочлана делегација ће се првог дана посете састати са представницима Министарства правде, а другог дана са… »

Стефановић и Ребић у Зајечару: Држава неће стати у борби против криминала и нарко-дилера

Блиц 28.04.2018
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, који је данас са директором полиције Владимиром Ребићем обишао Полицијску управу у Зајечару, поручио је да држава неће стати у… »

Хрватски државни тужилац најављује истрагу против Шешеља

Блиц 28.04.2018
Нови главни државни тужилац Хрватске Дражен Јеленић је, у интервјуу загребацком "Вечерњем листу", најавио је истрагу против лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља због наводног гажења хрватске заставе у… »

Српско национално веће Црне Горе иницира опозив признања Косова

Блиц 28.04.2018
Уз благослов патријарха Иринеја, митроплита Амфилохија, посланика опозиционог Демократског фронта и великог броја интелектуалаца, Српско национално веће Црне Горе покренуло је иницијативу за поништење одлуке о признању… »