Извор: РТВ/Војводина архива вести 09.05.2018

Мировићу уручен сценарио за играни филм о присаједињењу Војводине Србији

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Председнику Покрајинске владе Игору Мировићу уручен је данас, сценарио за играни филм и серију о присаједињењу Војводине Кралјевини Србији, који је потписао писац, сценариста и драматург Милован Витезовић. Идеја… »

Новосадска премијера филма "Енкел" у продукцији РТВ (ВИДЕО)

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Уочи новосадске премијере филма "Енкел", која је заказана за сутра у 20 часова, у биоскопу "Арена Цинеплекс", аутор, новинар Александар Рељић изјавио је за РТВ да филм говори о путовању у прошлост јер је данас… »

Нови Сад све више уређује културни простор

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је конференцији "Неутрално'' на којој се представљају различите праксе у Европи и региону о одрживости културних простора. Конференцију организује Фондација… »

Дан победе обележен у Новом Саду

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић положио је венце на Спомен гробљу, а затим и на споменику Новосадског одреда на Ченеју поводом обележавања 9. маја – Дана победе над фашизмом. "Овај датум је свакако… »

Дечак који је остао без бубрега због пада са столице - стабилно

РТВ 09.05.2018
СРЕМСКА МИТРОВИЦА - У Електротехничкој школи у Сремској Митровици, 16-годишњи ученик првог разреда задобио је тешке повреде опасне по живот, када је пао са столице у учионици. Стање дечака који је јуче повређен у… »

Бјелић: У септембру нови конкурси за запошљавање

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Протеклог викенда у Бриселу, у организацији Комитета региона, одржани су "Дани отворених врата", а том приликом АП Војводина је представила своје културно - историјско наслеђе као и туристички потенцијал. Делегацију… »

Изложба архивских докумената у Архиву Војводине

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - У Архиву Војводине сутра у 12.00 сати, у, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отвориће изложбу архивских докумената од 17. до 19. века, под називом… »

Кртице праве проблеме у баштама

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Претходних дана неколико гледалаца обратило се са проблемом појаве кртица у својим двориштима, која је каратеристична управо у пероиду када су смене сунца и кише. Највећу главобољу баштованима задају кртице, које… »

Панчевци незадовољни због складиштења опасног вештачког ђубрива у околини

РТВ 09.05.2018
ПАНЧЕВО - Панчевци не желе потенцијално опасно вештачко ђубриво у комшилуку, и то говоре више од годину дана. У ширем центру града налази се бивша Стаклара, а нови власници у њој складиште и даље преносе ђубриво на… »

Нова зграда хитне помоћи ускоро почиње са радом

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Нова зграда Завода за хитну медицинску помоћ, на коју Нови Сад чека десет година завршена је у марту, али још увек није почела са радом. Следеће недеље требало би да се заврши и поступак добијања употребне… »