Извор: РТ Крагујевац архива вести 26.06.2018

Установе културе у оквиру Мреже

РТ Крагујевац 26.06.2018
Установе културе чији се рад, одржавање и остваривање програма финансира из буџета града Крагујевца, њих 11, убудуће ће функционисати у оквиру Мреже. Повезивање установа културе у Мрежу има за циљ унапређење рада и… »

Ухапшени због дрског и безобзирног понашања

РТ Крагујевац 26.06.2018
Припадници крагујевачке полиције, судији Прекршајног суда у Крагујевцу привели су четири особе из Крагујевца, због дрског и безобзирног понашања. Како се сумња, један од приведених је, након претњи и псовки које је упутио… »

Ајлин Бјелак ново појачање „Радничког 1964“

РТ Крагујевац 26.06.2018
Након дебитантске, сениорске сезоне у оквиру Прве лиге Запад, челници Рукометног клуба Раднички 1964 започели су потрагу за појачањима на позицијама у тиму које нису биле адекватно покривене, међу којима је и место пивота… »

Нејвеће интересовање за Факултет медицинских наука

РТ Крагујевац 26.06.2018
За полагање пријемног испита за упис у прву годину студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу конкурисало је 3.450 кандидата, што је за око 300 мање од укупног броја слободних места. О трошку државе моћи ће да се… »

Јавни позив за чување приплодне јагњади

РТ Крагујевац 26.06.2018
Град Крагујевац објавио је јавни позив за поверавање на чување приплодне јагњади из градских робних резерви, који је отворен до 16. јула. Детаљне информације могу се добити у канцеларији 406 зграде Градске управе или путем… »

Обележен Светски дан борбе против дрога

РТ Крагујевац 26.06.2018
Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге и ове године Институт за јавно здравље Крагујевац у сарадњи са бројним партнерима, обележио је дељењем едукативних материјала у Делта парку. Циљ је, кажу… »

„Застава оружје“ добија нову производну халу

РТ Крагујевац 26.06.2018
У изградњу новог производног погона фабрике „Застава оружје“ биће уложено око 2 милиона евра. Новац је обезбеђен из буџета Владе Републике Србије намењеног за модернизацију производње у овом предузећу и сосптвених… »

„Ђурђевданско састајање“

РТ Крагујевац 26.06.2018
Зборник песама „Ђурђевданско састајање“, у којем су објављене песме углавном крагујевачких аутора, представљен је у Народној библиотеци „Вук Караџић“. Идеја за објављивање зборника „Ђурђевданско… »

Дом здравља обнавља возни парк

РТ Крагујевац 26.06.2018
У новчаном фонду који обезбеђује Министарство правде наплатом казни прекршилаца законских одредби и починилаца кривичних дела, нашло се око милијарду динара. За добијање новца из тог фонда конкурисало је преко 1.400… »

Седница новог Савета Универзитета у Крагујевцу

РТ Крагујевац 26.06.2018
Конститутивна седница новог Савета Универзитета у Крагујевцу заказана је за сутра у 9 часова. Нови Савет би на сутрашњој седници требало да поништи избор проф. др Небојше Арсенијевића за ректора, који је решењем министра… »