Извор: ПЦ Пресс архива вести 19.09.2018

Цомтраде је представио Тесла Смартпхоне 9.2

ПЦ Пресс 19.09.2018
Компанија Цомтраде је представила најновији модел Тесла паметног телефона, Тесла Смартпхоне 9.2 који прати новитете који су протекле године обележили индустрију мобилних телефона. Смартпхоне 9.2 има екран са односом страница 19:9… »

У плану велике УИ промене на Самсунг телефонима

ПЦ Пресс 19.09.2018
Упркос томе што је произвођач паметних телефона број један, Самсунг је историјски био један од најспоријих брендова када је у питању ажурирање софтвера. Али, захваљујући новом „цурењу“ података, откривено је да је… »

ЦЕРН опенлаб и Цомтраде продужили сарадњу

ПЦ Пресс 19.09.2018
ЦЕРН опенлаб је јавно-приватно партнерство које омогућава ЦЕРН-у, Европској лабораторији за физику елементарних честица, да сарађује са водећим светским ИКТ компанијама и истраживачким организацијама које развијају ИКТ… »

Сони Аибо робот кућни љубимац је у продаји на америчком тржишту

ПЦ Пресс 19.09.2018
Компанија Сони је објавила да је Аибо кућни љубимац са изгледом пса у продаји на америчком тржишту. Супер сладак робот љубимац ће се продавати по препорученој цени од 2900 долара на Аибо вебсајту. Сви који наруче… »

Мароко гради ветропарк за рударење битцоина

ПЦ Пресс 19.09.2018
Компанија која се бави рударењем битцоина, Солуна, и која је основана из америчког инвестиционог фонда, планира да од јануара следеће године почне са изградњом ветропарка од 36 мегавата (МВ) близу Дакле у Мароку, преноси Арс… »

Алипаи Сербиа: Зна се када стиже Алибаба у Србију

ПЦ Пресс 19.09.2018
Сезаме отвори се! Алибаба, највећа кинеска е-цоммерце компанија, очекује се да почне да послује у нашој земљи. Објављено је и да се зна када Алибаба стиже у Србију, што је сјајна вест за грађане. По речима нашег… »

Инграм Мицро постаје дистрибутер Касперски Лаб производа

ПЦ Пресс 19.09.2018
Касперски Лаб, технолошки лидер на пољу развоја безбедносног софтвера, је објавио да ће Инграм Мицро преузети послове дистрибуције Касперски Лаб производа на подручју југоисточне Европе. Уговором је предвиђено покривање… »

Тема БИЗИТ-а: Четврта индустријска револуција и људски радници

ПЦ Пресс 19.09.2018
Према извештају Светског економског форума (ВЕФ) роботи ће креирати на милионе радних места, те тако утицати да се ствара много више простора за рад, што је у супротности са тврдњама оних који верују да би роботи у… »

Рекламе у подешавањима КСиаоми телефона

ПЦ Пресс 19.09.2018
Компанија КСиаоми, четврта по величини када је продаја паметних телефона у питању, критикована је због реклама које су се појављивале у подешавањима телефона, у оквиру дела Андроид софтвера, односно МИУИ корисничког… »

Судбина летећих таксија зависи од воље јавности

ПЦ Пресс 19.09.2018
Одлуке које се буду тицале летећих такси сервиса могле би у блиској будућност да се доносе у складу са оним што јавно мњење према њима осећа, а како би се проценило да ли је човечанство спремно на овај корак, и да ли… »