Извор: Србија данас/Друштво архива вести 24.09.2018

Дечак (16) задобио повреде на руци на великом одмору школи у Нишу, утврђују се околности

Србија данас 24.09.2018
Један момак од 16 година задобио је напрслине леве руке чак на четири места, на великом одмору у Електротехничкој школи "Никола Тесла" Њега је збринула Хитна медицинска помоћ, после чега је он смештен на Дечију хируршку… »

Драма код Пожеге: Наташа (15) утрчала у ватрени пакао и спасила сестру (4) сигурне смрти

Србија данас 24.09.2018
Једна од најсиромашнијих породица у том крају. У дому једне од најсиромашнијих породица у пожешком крају у четвртак 20. септембра напрасно је избио пожар. Да Наташа Младеновић (16) није била храбра и присебна да улети у… »

Скандал тресе Србију! Легализацију проституције траже они од којих се то најмање очекује! Шок!

Србија данас 24.09.2018
Мишљења стручне јавности о озакоњењу "најстаријег заната на свету" подељена. Синдикат полиције и полицијских старешина предложио је ових дана да се у Србији легализује "најстарији занат на свету" како је то одавно… »

Стиже нам опака болест за коју нема вакцине: Мајмунске богиње долазе из Африке, министарство здравља упозорава!

Србија данас 24.09.2018
Здравствене установе ће спровести све неопходне мере надзора и превенције у циљу спречавања појаве овог обољења у нашој земљи. Министарство здравља саопштило је данас да је наложило мере појачаног надзора на граничним… »

Шта, бре? Један плус један једнако је колико?! Натпис на једној продавници шокирао Србију! (фото)

Србија данас 24.09.2018
Математичка грешка или вешт маркетиншки трик? Несвакидашњи натпис (или боље рећи понуда) освануо је на једној продавници у Србији и моментално изазвао лавину коментара и реакција - неки су се одмах помамили, а неки су се… »

Дошао у Србију као избеглица, мајка и сестра му остали у родном месту: Његова потресна прича натераће вам сузе на очи…

Србија данас 24.09.2018
Преко, Ирана, Турске и Бугарске до Србије. Када је пре девет година стигао у Србију из далеког Ирана двадесетдеветогодишњи Џафар Фатахијан није ни сањао да ће га судбина задржати овде. Данас живи на Миријеву и ради као… »

Најлепшу грчку песму написао је српски војник са Солунског фронта, а иза ње крије се велика љубавна прича

Србија данас 24.09.2018
Прелепа романса из Првог светског рата. Једна од најлепших грчких љубавних песама настала је за време великих патњи српске војске у Првом светском рату, током боравка на острву Крф. Познато је да је ово острво постало… »

Који пасоши отварају сва врата? Јапан на првом месту, погледајте како се котира српска путна исправа

Србија данас 24.09.2018
У региону "највећу цену" има пасош Словеније. Агенција "Хенли енд партнерс“ традиционално је објавила списак највреднијих пасоша на свету према броју земаља у које омогућавају "слободан улазак". Водећу позицију преузео је… »

Грађани, опрез: Воће заражено опасном бактеријом у српским продавницама! Пазите где купујете

Србија данас 24.09.2018
Ужас. У Србији је ухапшено седам особа које се сумњиче да су продавале заражене нектарине које су враћене из извоза у Русију. Међу њима и фитосанитарни инспектор из Министарства пољопривреде. Припадници Министарства… »

Родитељи, будите обазриви при одабиру имена вашег детета: Иза неких се крије тужна тајна

Србија данас 24.09.2018
Ово су најтужнија српска имена. Рођење детета представља најсрећнији тренутак у животу сваке породице. Код избора имена за дечака или девојчицу родитељи се воде традицијом, модом или личним афинитетима, а има оних и који… »