Извор: Вечерње новости/Друштво архива вести 08.12.2018

Временска прогноза: Стиже наоблачење с кишом, на планинама суснежица и снег

Вечерње новости 08.12.2018
У Србији ће сутра ујутро бити претежно сунчано, после подне на северу, а до краја дана и увече и у осталим крајевима наоблачење са кишом, на планинама са суснежицом и снегом. У Србији ће сутра ујутро бити претежно… »

Деца уживала у Београду

Вечерње новости 08.12.2018
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Београду дружењу припадника Жандармерије са малишанима са Косова и Метохије. МЛАДИ глумци из аматерског… »

Влада дала гаранције: Стиже ли Младић у Србију на Анин гроб?

Вечерње новости 08.12.2018
Влада Србије дала гаранције за привремено пуштање на слободу. Генерал тражи четири дана да посети Србију и РС. ГЕНЕРАЛ Ратко Младић затражиће од Механизма у Хагу да га пусти на четири дана, како би обишао гроб мајке и… »

Формирани сви национални савети националних мањина

Вечерње новости 08.12.2018
Сви национални савети националних мањина - укупно 22 - конституисани су у законски предвиђеном року, а очекује се да ће до почетка јануара они усвојити Статуте. Сви национални савети националних мањина - укупно 22 -… »

Бесплатни прегледи у војномедицинским установама

Вечерње новости 08.12.2018
У Београду, Новом Саду и Нишу данас се обављају бесплатни превентивни прегледи у војномедицинским установама. У Београду, Новом Саду и Нишу данас се обављају бесплатни превентивни прегледи у војномедицинским установама. РТС… »

Упозорење за возаче: Киша, после подне и снег

Вечерње новости 08.12.2018
Киша, која је најављена за данашњи дан, већ је захватила путеве широм Војводине, док се у осталим крајевима очекује у току поподнева, а снежне падавине прогнозиране су за више планинске пределе, саопштио је Ауто-мото… »

Научницима сигурније плате: Усвојен Закон о фонду за науку

Вечерње новости 08.12.2018
Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете каже, за "Новости" да су најважније новине увођење комбинованог институционално-пројектног финансирања, као и формирање Фонда за науку. МЛАДИ научници коначно… »

Прадеда, извини због Макрона!

Вечерње новости 08.12.2018
Андреја Котарац, регионални француски посланик, објавио дирљиво писмо у трибини париског "Фигароа": Наш председник је био окружен представницима некадашњих непријатеља, Србију нисам нашао. КАКВО је само било моје… »

Патриотска "битка" гурманлуцима

Вечерње новости 08.12.2018
У култној београдској кафани "Павле Корчагин" сваке недеље спремају се јела земаља које не признају такозвано Косово. Ове недеље служе соломонски фишбургер, идућег викенда специјалитет са Мадагаскара. НЕОБИЧНА патриотска… »

Скандалозан ауторски текст: Похвала Јасеновцу као месту за одмор

Вечерње новости 08.12.2018
Зоран Хамовић свој став о књизи која негира злочине у логору смрти назвао штампарском грешком. Аутора који је негирао стравичне злочине назвао хладним истраживачем, који је посвећен чињеницама. БУРА коју је у српској… »