Извор: Вести онлине/Друштво архива вести 24.01.2019

Снег у Београду: "Као да смо на Копаонику или некој забити" (ВИДЕО)

Вести онлине 24.01.2019
Снег који је падао током ноћи у Београду је престао, али се очекују нове падавине све до суботе. У београдском саобраћају пометња. Саобраћај у Београду се одвија отежано и успорено, коловози су мокри, а градске службе су у… »

Снег чисти 2.200 путара са 1.200 камиона и машина

Вести онлине 24.01.2019
Проходни су сви државни путеви првог и другог реда, прилази граничним прелазима и зимским туристичким центрима у Србији, али се саобраћај одвија отежано због велике количине снежних падавина, саопштили су Путеви Србије. На… »

Сутра нови снег, у суботу снежни покривач и до пола метра

Вести онлине 24.01.2019
"Нови талас снежних падавина очекује се сутра у јутарњим часовима, прво на југу, а у току преподнева и дана прошириће се према централним и северним деловима земље", рекао је данас метеролог Недељко Тодоровић. Према… »

Проширени капацитети Центра за трансплантацију органа КЦС

Вести онлине 24.01.2019
Центар за трансплантацију Клиничког центра Србије проширен је новим Одељењем за трансплантацију бубрега, које је данас обишао дражавни секретар у Министарству здравља Ференц Вицко. Он је рекао да Министарство здравља… »

Драстично опада број становника у Србији, ево колико ће нас бити 2060.

Вести онлине 24.01.2019
Србија ће до 2060, према очекивањима европске статистичке агенције Еуростат, имати 21 одсто становника мање него 2015. године, што је сврстава међу европске земље са највећим очекиваним смањењем броја становника… »

Одржан други протест "1 од 5 милиона" у Трстенику

Вести онлине 24.01.2019
Како нам јављају из организационог одбора "1 од 5 милиона Трстеник" други протест по реду одржан је вечерас у Трстенику. Њихово саопштење вам преносимо у целости. Протестна шетња започета на платоу испред зграде општине… »

Тимоти Лес: Косово не може да буде као Северна Ирска

Вести онлине 24.01.2019
Британски аналитичар Тимоти Лес оценио је да решење по моделу Северне Ирске није применљиво за Косово. У ауторском тексту за Данас и Демостат Лес је навео да би решење по моделу Северне Ирске подразумевало да северно Косово… »

"Таксе треба да остану, а Харадинај да оде"

Вести онлине 24.01.2019
Лидер опозиционог Покрета Самоопредељење, Аљбин Курти, сматра да таксе на српске производе треба да остану, али да влада Рамуша Харадинаја треба да падне. Курти, чији покрет се већ дуже време залаже за расписивање… »

Лапароскопска операција цисте на јајнику за бржи оправак

Вести онлине 24.01.2019
Цисте на јајнику су честа појава у току фертилног периода (од 15. до 45. године). Већина жена бар једном у току живота има цисту на јајнику, а неке су и посебно склоне овој појави па их имају прилично често. Углавном се ради… »

Мустафа: Таксе донеле победу Србији, влада одговорна

Вести онлине 24.01.2019
Лидер најутицајнијег опозиционог Демократског савеза Косова (ДСК), Иса Мустафа сматра да су таксе које је увела косовска влада Србији донеле својеврсну победу када је реч о наставку дијалога. "Док се Србија бори за Косово… »