SRS: Sramno odsustvo mnogih državnih funkcionera na sahrani Mirjane Marković (VIDEO)

Beta 21.04.2019

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da je sramotno odsustvo mnogih državnih funkcionera na sahrani Mirjane Marković, supruge bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

To se pre svega odnosi na one koji su svoje karijere započeli zahvaljujući bliskosti sa bračnim parom Milošević-Marković, a koji se danas toga odriču zbog nepovoljne dnevno-političke klime, poručuju radikali.

"Srpski radikali smatraju da je pravično i jedino ispravno što je prof. dr Mirjana Marković sahranjena kraj svog supruga i što počivaju zajedno, uz uverenje da o njihovim delima može i sme da sudi jedino istorija, a nikako trenutni politički i medijski činioci", navode iz SRS.

U dvorištu porodične kuće u Požarevcu juče je položena urna sa pepelom Mirjane Marković, nekadašnje predsednice Jugoslovenske levice.

Ona je preminula u Sočiju u Rusiji 14.aprila.

Radikali navode da je po želji dece, Marka i Marije Milošević, sahranu organizovao predsednik SRS Vojislav Šešelj koji je sa saradnicima prisustvovao polaganju urne.

Mirjana Marković je sahranjena po pravoslavnim običajima, a opelo je održalo sveštenstvo SPC Eparhije braničevske.

Pre polaganja urne pročitano je pismo Marije Milošević, a oproštajni govor je održao Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

(Beta, 04.21.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »