021: Мали авион из Немачке слетео на Ченеј поред Новог Сада, први директни међународни лет

Бета 14.08.2019

На аеродрому "Ченеј" поред Новог Сада обављен је први међународни лет а путници су стигли из Немачке, навео је данас портал 021.

На травнату писту ченејског аеродрома јуче је у малом авиону "цесна 340" слетео немачки бизнисмен који је посетио своју фабрику у Госпођинцима у општини Жабаљ.

Драгољуб Самарџић, редседник Аероклуба "Нови Сад" који управља аеродромом, рекао је за 021 да регистрација за такве летове на "Ченеју" постоји већ три деценије, само је било потребно да се направи организација и да се они реализују.

"Најпре смо направили просторију за припаднике полиције и царине, а потом је уследио поступак пријављивања лета, известили смо граничну полицију о тачном списку путника, они су га одобрили, уплатили смо државну таксу и на нашу велику радост успели смо да направимо велики помак", рекао је Самарџић.

Казао је да је се ради на организацији још пет-шест летова, а очекивања су да ће их наредном периоду бити све више.

Већи број летова са ченејског аеродрома био би и загарантован уколико би се реализовао план градских власти да се, у првој фази, изгради писта од 1.500 метара.

"Ја се надам да ће то све ићи корак по корак, не треба журити, али свакако не би требало да се пропусти шанса која нам се указала. Ово је најбољи пример колико нам је аеродром потребан, био он и најмањи на свету", рекао је Самарџић.

Додао је да аеродром може да користи пословним људима, али је на услузи и малим туристичким агенцијама, што би погодовало и додатном развоју туризма у Новом Саду и околини, као и развоју ловног туризма.

(Бета, 08.14.2019)

Кључне речи

Коментари

Повезане вести »

Економија, најновије вести »