Ђилас: Ту је дан кад Вучић неће моћи да уништава туђе животе

Бета 07.12.2019

Председник Странке Слободе и правде Драган Ђилас поручио је данас преднику државе и Српске напредне странке Алекснадру Вучићу да је "доста, нема више, тај дан је ту" када више неће моћи да вређа, хапси, уништава туђе животе и да је први корак "ослобађање заробљене  земље".

Он је, отварајући седницу Главног одбора, рекао да су му забранили из странке да користи реч, коју је употребио у Утиску недеље, па је то "уважио" цитирајујући Драгана Бјелогрлића  "из култног филма шаљући то као поруку" Вучићу.

"Господо ако сте помислили да је Србија само ваша, зајебали сте се мало је и наша", рекао је Ђилас.

Помињући удруживање у Савез у Србију, он је навео да је "наша идеологија рушење власти" и  борба да заробљена држава буде ослобођена, додајући да би учешће на изборима било бесмислено, тако да Вучић треба да се бори сам са собом.

"Доћи ћемо до правих избора и склонићемо ову власт, а можда ћемо морати да се боримо на улици да нам је не узму", рекао Ђилас.

Он је поручио међународној заједници да призна да је погрешила јер већ седам година подржава Вучића, прво због Косова а затим због економских интереса њених компанија.

"После сваког доласка европских парламентараца ова власт још више насрће на нас", рекао је Ђилас.

Он је члановима странке поручио да буду сваки дан уз људе који одбијају да буду ботови и гласају за СНС, али и да имају разумевање за оне који то раде у страху да им нико не може помоћи пред силом ове власти.

"Али немамо разумевање за оне који ту армију несрећних терају на то", рекао је Ђилас, наводећи да неће бити освете али ће одговарати свако ко је крши закон.

(Бета, 12.07.2019)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »