Vučić: Dobro je da se Srpska lista drži jedinstveno, jasno da nema Vlade na Kosovu bez njih

Beta 22.01.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je važno što se Srpska lista drži jedinstveno i snažno i da je jasno da nema Vlade na Kosovu bez njih.

On je za RTS naveo da je ključni zahtev Srpske liste, pored onih koji se odnose na život ljudi na Kosovu, ukidanje taksi na robu iz Srbije.

Rekao je da bi Srbija bila druga ili treća po ekonomskom rastu da nije bilo taksi koje je uvela Priština.

Naveo je da se nada da će Vlada na Kosovu biti formirana, "ko god da je formira i kako god da je formira".

"To ne znači da će naš posao biti lak, naprotiv", istakao je Vučić.

Govoreći o kritikama zbog otvaranja avio linije Beograd-Priština, rekao je da se videlo ogromno neznanje u srpskoj javnosti i da zbog slobodnog kretanja robe, ljudi, kapitala ne razume takve kritike u 21. veku.

Vučić je rekao da je srpska delegacija imala važne kontakte u Davosu gde je bilo razgovora i o odnosima Beograda i Prištine i drugim regionalnim odnosima.

Kako je naveo, delegacija Srbije je imala važne kontakte sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, ljudima iz najbližeg okruženja predsednika SAD Donalda Trampa, premijerima, ministrima i velikom biznis zajednicom.

On je rekao i da je bilo razgovora o odnosima Beograda i Prištine, kao i o važnim regionalnim odnosima.

Predsednik Srbije je ocenio i da savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robert O' Brajen, sa kojim je razgovarao u Davosu, ume da sasluša one koji su mali i da razume poziciju Srbije.

"Odnos SAD je suprotan našem kad je reč o kosovskom pitanju, ali su spremni da čuju naše probleme i šta Srbija misli", izjavio je Vučić.

On je naveo i da nema zakazan sastanak sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, sa kojim će se sresti u Izraelu na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, ali da će pomenuti Zakon o slobodi veroispovesti ako se ukaže prilika za to.

(Beta, 01.22.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »