Nova stranka: Izgradnja auto-puta u srednjem Banatu za šest godina poskupela za 350 miliona evra

Beta 27.01.2020

Nova stranka je saopštila da najavljena izgradnja auto-puta Novi Sad - Zrenjanin - Beograd košta u 2020. godini 600 miliona evra, dok je procena radova za deonicu auto-puta Zrenjanin - Beograd u 2014. godini bila 110 miliona evra, "što znači da ukupno izgradnja tog auto-puta ne može iznositi više od 250 miliona evra".

Kako se navodi u saopštenju, ta stranka postavlja pitanje, "s obzirom na to da je nova procenjena vrednost sada 600 miliona evra, u čijim će džepovima završiti deo tog novca, odnosno gde će nestati 350 miliona evra?".

"Ono što nas donekle teši je da skoro sigurno neće biti ništa od pomenutog izvođenja radova, jer se oni sa malo boljim pamćenjem sećaju istovetnih najava i 2014. i 2017. godine, po principu "drži vodi dok naprednjaci odu". A kakva je stvarna briga ministarke za građane srednjeg Banata najbolje znaju oni koji barem jednom prođu sadašnjim putem Zrenjanin-Beograd", navodi se u saopštenju.

Iz Nove stranke su saopštili da "apeluju da se javnosti predoči prethodna Studija opravdanosti, kako bi građani bili upoznati sa svim aspektima opravdanosti gradnje ovog projekta".

Stranka je pozvala i na "doslednu i beskompromisnu borbu protiv aktuelnog režima koji je već odavno duboko zavukao ruke u džepove svih nas", dodajući da "auto-put treba da ima prosečno dnevno opterećenje od 12.000 do 15.000 voznih jedinica na dan, kao i da se auto-put može graditi i pri manjem protoku vozila, ali tako da svi građani plaćaju tuđa politička obećanja i moguće provizije".

(Beta, 01.27.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »