Вучић: Добро је да се Српска листа држи јединствено, јасно да нема Владе на Косову без њих

Бета 22.01.2020

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је важно што се Српска листа држи јединствено и снажно и да је јасно да нема Владе на Косову без њих.

Он је за РТС навео да је кључни захтев Српске листе, поред оних који се односе на живот људи на Косову, укидање такси на робу из Србије.

Рекао је да би Србија била друга или трећа по економском расту да није било такси које је увела Приштина.

Навео је да се нада да ће Влада на Косову бити формирана, "ко год да је формира и како год да је формира".

"То не значи да ће наш посао бити лак, напротив", истакао је Вучић.

Говорећи о критикама због отварања авио линије Београд-Приштина, рекао је да се видело огромно незнање у српској јавности и да због слободног кретања робе, људи, капитала не разуме такве критике у 21. веку.

Вучић је рекао да је српска делегација имала важне контакте у Давосу где је било разговора и о односима Београда и Приштине и другим регионалним односима.

Како је навео, делегација Србије је имала важне контакте са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, људима из најближег окружења председника САД Доналда Трампа, премијерима, министрима и великом бизнис заједницом.

Он је рекао и да је било разговора о односима Београда и Приштине, као и о важним регионалним односима.

Председник Србије је оценио и да саветник за националну безбедност председника САД Роберт О' Брајен, са којим је разговарао у Давосу, уме да саслуша оне који су мали и да разуме позицију Србије.

"Однос САД је супротан нашем кад је реч о косовском питању, али су спремни да чују наше проблеме и шта Србија мисли", изјавио је Вучић.

Он је навео и да нема заказан састанак са председником Црне Горе Милом Ђукановићем, са којим ће се срести у Израелу на обележавању 75. годишњице ослобођења Аушвица, али да ће поменути Закон о слободи вероисповести ако се укаже прилика за то.

(Бета, 01.22.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »