Radonjić: Bitna utakmica protiv PAO, ali ne i ključna

Beta 10.03.2016

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da predstojeća utakmica protiv Panatinaikosa ima veliku važnost, ali da nije ključna u borbi za plasman u četvrtfinale Evrolige.

"Vidim da na TV-u provejavaju neke analize da je ovaj meč ključan. Potpuno je nejasno kako se došlo do toga. Naravno da je bitan meč, ali nije ključan za prolazak dalje. Dolazi nam jedan od najboljih tima Evrope. Motivacija je ogromna. Prostom analizom, pet kola pre kraja, dolazi se do toga da će u narednom periodu za neki drugi meč moći da se kaže da je najvažniji ili kako ovde voli da nam se predstavi 'bili ili ne biti'", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu i dodao:

"Darušafaka pobedi Efesa, pa onda dolazi kod nas i ima šansu da ide u Top osam, a svi su posle drugog kola mislili da nema šanse... Može tako i Efes da pobedi... No, ima da se igra, jer se još uvek traže neki rezultati, a nama je nametnut novi pritisak s kojim moramo da se nosimo. Mislim da će sutra biti 58. pritisak", dodao je on.

Crvena zvezda dočekaće sutra u Beogradskoj areni od 20.00 Panatinaikos u utakmici 10. kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Radonjić je ponovio da očekuje veoma tešku utakmicu i ocenio da je PAO dovodjenjem nekoliko igrača dobio na dodatnom kvalitetu.

"Videlo se odmah da su dovodjenjem napravili iskorak. Pobedili su Fener, a onda su i u Malagi bili izuzetno dobri. Mnogo toga će oni imati da pokažu u nastavku takmičenja i s optimizmom razmišljaju o četvrtfinalu, a možda i više od toga", rekao je trener crveno-belih.

Radonjić je kazao da će igračima dodatna motivacija biti velika podrška navijača ove sezone.

"Na nama je veliki zadatak da pariramo jednom velikom timu, višestrukom prvaku Evrope, da napravimo još jedan podvig protiv tima koji je bolji nego u Atini kada smo igrali. Moramo da budemo na gornjoj granici naših mogućnosti, da odigramo koncentrisano, odgovorno i pametno svih 40 minuta", rekao je on.

"Nadamo se da ćemo pred našim navijačima, kojih će biti i najviše do sada, pružiti dobru igru i da ćemo uspeti da slavimo", kazao je trener crveno-belih.

Radonjić je dodao da je zdravstveno stanje u ekipi dobro i izrazio nadu da će i na sutrašnjoj utakmici biti tako.

Ulaznica za sutrašnju utakmicu gotovo da nema, a kako je novinarima rečeno ostalo je "stotinak za nivo 400". Takodje, gostujućih navijača neće biti, jer je uz konsultacije policije odbijen zahtev Panatinaikosa za 200 karata.

Crveno-beli posle devet odigranih utakmica zauzimaju četvrtu poziciju u Grupi E sa pet pobeda i četiri poraza, dok je PAO treći sa šest trijumfa i tri poraza. Zvezda bi u slučaju sutrašnje pobede bila korak bliže plasmanu medju osam najboljih ekipa Evrope.

(Beta, 03.10.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »