Miting SRS povodom godišnjice NATO bombardovanja

Beta 23.03.2016

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je danas gradjane na sutrašnji miting kojim će SRS obeležiti godišnjicu NATO bombardovanja i izraziti protest protiv režima Aleksandra Vučića, ali i presude Haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

Šešelj je na konferenciji za novinare u sedištu SRS-a najavio da će radikali nakon mitinga prošetati centralnim gradskim ulicama, od Trga Republike do Slavije i nazad.

"Sutra u 17 časova na Trgu Republike, na godišnjicu zlog proleća 1999. godine i početka varvarskog NATO bombardovanja u Srbiji SRS drži mitinig. To je i izraz našeg protesta zbog drakonske presude koje su u Hagu odredili Karadžiću, ali i miting nemirenja sa režimom SNS-a, sa orijentacijom Aleksandra Vučića prema EU i NATO-u", kazo je on.

Lider radikala pozvao je "sve patriote, one koji se suprotstavljaju Haškom tribunalu, ulasku Srbije u EU, a koji podržavaju integracije Srbije sa Rusijom da prisustvuju sutrašnjem mitingu u Beogradu".

On je dodao da je miting "uredno" prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i da SRS neće pozivati učesnike skupa na nasilje.

"Garantujemo da će naši redari dobro obaviti posao i protestni marš će se kretati od Trga Rrepublike ka Pravnom fakultetu, zatim Beogradskom ulicom do Trga Slavije i nazada do Trga Republike", najavio je Šešelj dodavši da će lista govornika zavisiti od vremenskih prilike.

Šešelj je ponovio da je odbio predlog Haškog tribunala da izricanje presude prati preko video linka dodavši da ga to ne zanima i da će sve saznati iz medija.

On je dodao i da je "iz pouzdanih izvora saznao kolika će presuda biti Radovanu Karadžiću", ali nije želeo da precizira o kakvoj vremenskoj kazni se radi, već je samo naveo da je u pitanju "drakonska presuda".

(Beta, 03.23.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »