Локална самоуправа добро спороводи активности наводњавања

Бета 31.03.2016

Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосавјевић Бошковић изјавила је данас у општини Мали Идјош да је задовољна активностима које је локална самоуправа спровела на повећању површина под системом за наводњавање.

"Министарство пољопривреде подржаће пројекат јер је наводњавање изузетно важно у годинама када имамо све веће сушне периоде са високим температурама", рекла је Богосављевић Бошковић, а саопштило Министарство пољопривреде и заштите животне средине.

Богосављевић Бошковић је казала да општина Мали Идјош никада није имала проблем са државним пољопривредним земљиштем и да је у складу са законом усвојила годишњи програм који је услов за лицитацију у наредној години.

"Захваљујући томе, пољопривредници ове општине улазе у посед у новембру, како би припремили земљиште за следећу годину", рекла је она додавши да је то "пример како локална самоуправа помаже пољопривредницима како би повећали приносе и конкурентност".

Министарка је у разговору са пољопривреднцима и привредницима на седници Одбора удружења за пољопривреду, прехрамбену индустрију, водопривреду, шумарство и задругарство РПК Суботица подсетила на повећану производњу воћа и поврћа, али и меса и млека у 2015. години.

Министарка Богосављевић Бошковић са сарадницима данас је посетила Мали Идјош, Бачку Тополу и Суботицу.

(Бета, 03.31.2016)

Повезане вести »

Економија, најновије вести »