Počeo Medjunarodni sajam hortikulture

Beta 07.04.2016

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren Medjunarodni sajam hortikulture "Beoplantfair - bašta u srcu grada", na kojem učestvuje više od 100 izlagača iz Srbije i inostranstva, a trajaće do 10. aprila.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković rekla je na otvaranju sajma da je ova manifestacija prilika da se predstave proizvodni programi proizvodjača i privrednika iz oblasti uzgoja cveća, voćarstva, viogradarstva, ali i lekovitog bilja i pejzažne arhitekture.

"Možda je upravo ovaj sajam prilika da mnogi proizvodjači izadju iz lokalnih okvira, da pronadju svoje mesto na tržištu i da u nekoj od narednih godina dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu", dodala je ona.

Tokom održavanja sajma posetioci će moći da prisustvuju i velikim tematskim izložbama, kao što su  -  19. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda "Darovi prirode" i 4. Izložba baštenskih i parkovskih mašina.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 19.00 sati, cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara, grupne je 100 dinara, a parking je 50 dinara po satu.

(Beta, 04.07.2016)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ekonomija, najnovije vesti »