Пријава против Паповића и НОПС-а

Бета 23.04.2016

Војвођански истраживачко-аналитички центар (ВОИЦЕ) саопштио је данас да Националној организацији потрошача Србије (НОПС) прети брисање из евиденције Министарства трговине, туризма и телекомуникација, јер је добила од Електропривреде Србије (ЕПС) две донације укупне вредности 5,5 милиона динара.

У пријави се наводи да је председник НОПС-а Горан Паповић потписивањем два уговора о донацијама са ЕПС-ом прекршио Закон о заштити потрошача, због чега се тражи да НОПС буде избрисани из регистра.

Како је у пријави прецизирано, Паповић је прекшио Закон о заштити потрошача у члану 136 који забрањује да организације за заштиту потрошача примају новац као и сваки вид донације и бесповратних средстава од трговаца.

У пријави коју је министарству против НОПС-а поднело девет удружења за заштиту потрошача почетком фебруара ове године, тражи се да из регистра буде избрисано и 12 удружења, чланица НОПС-а.

У пријави се оцењује да НОПС није добио новац да штити интересе потрошаче, већ интересе ЕПС-а као донатора.

Из ЕПС-а нису одговорили на питања ВОИЦЕ-а (ввв.воице.орг.рс) о донацијама које су дате НОПС-у, док је Горан Паповић пријаву назвао "дегутантном и болесном".

(Бета, 04.23.2016)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »