Atlanta u polufinalu Istočne konferencije

Beta 29.04.2016

Košarkaši Atlante plasirali su u noći između četvrtak i petka u polufinale Istočne konferencije, pošto su u četvrtfinalnoj seriji pobedili Boston sa 4:2.

Atlanta je tokom noći u gostima sa 104:92 pobedila Boston, te je tako načinila brejk i izborila plasman u polufine, u kojem ih čeka Klivlend.

Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Pol Milsap sa 17 poena i osam skokova, dok su po 15 postigli Kent Bejzmur i Al Horford.

S druge strane, istakao se Ajzea Tomas sa 25 poena i 10 asistencija, Džej Krauder postigao je 15, a po 13 su dodali Jonas Jerberko i Markus Smart.

Atlanta je na poluvremenu imala osam poena prednosti, da bi treću deonicu dobili sa 39:26, uz 74 odsto pogođenih šuteva, te su tako došli nadomak plasmana u polufinale. Boston je u finiši samo uspeo da ublaži poraz, ali ne i da izbegne eliminaciju.

"Dobro je da smo ih napokon pobedili. Osećaj je sjajan", rekao je košarkaš Atlante Džef Tig, koji je bio u timu i 2012. godine kada je njegova ekipa eliminisana u prvoj rundi plej-ofa Nba lige od Bostona.

Njegov saigrač, Al Horford ocenio je da je njegov tim ove sezone već naučio da protiv Bostona bilo kakva prednost nije sigurna. 

"Za nas je dobar početak treće četvrtine bio veoma bitan. Želeli smo samo da imamo napadački mentalitet, da nastavljamo da napdamo iz napada u napad", rekao je Horford.

(Beta, 04.29.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »