Uručene nagrade festivala Joakim Vujić u Gračanici

Beta 21.05.2016

Predstava Šabačkog pozorišta "Perikle" proglašena je sinoć u Gračanici za najbolju predstavu pozorišnog festivala "Joakim Vujić", a reditelj Nikita Milivojević nagrađen je za režiju tog komada.

Nagrade za glumačka ostvarenja uručene su glumcu Milanu Vasiću za ulogu u predstavi "Revizor" Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, kao i Aleksandru Raduloviću za ulogu u predstavi "Životinjska firma" u izvođenju Narodnog pozorišta Pirot.

Glumica Žitica Dejanović osvojila je nagradu za sporednu ulogu u predstavi "Tri sestre" u izvođenju pozorišta "Bora Stanković" iz Vranje, dok je Vladimir Milivojević nagradu za sporednu mušku ulogu dobio za ulogu Naratora u Predstavi "Perikle".

Za najboljeg mladog glumca proglašen je Miloš Vojnović za ulogu u predstavi "Perikle", a nagrada za najbolju scenografiju uručena je Tatjani Radišić i Stevanu Bodroži za predstavu "Životinjska firma" Narodnog pozorišta Pirot.

Za najbolju kostimogtafiju nagradu je osvojila Jelena Stokuća za kostime u predstavi "Perikle". Vladimiru Pejkoviću uručena je nagrada za najbolju originalnu muziku u komadu "Farenhajt 451" Narodnog pozorišta u Nišu.

Specijalnu nagradu žiri je dodelio Narodnom pozorištu Užice za predstavu "Hromi ideali".

Nagrada Okruglog stola kritike festivala uručena je direktoru Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici Nenadu Todoroviću za izvođenje prestave "Revizor", u režiji Maurisi Fare.

Nagrade su uručivali reditelj i predsednik žirija Svetozar Rapajić i pozorišni kritičar Slobodan Savić.

Festival "Joakim Vujić" svečano je zatvorila predsednica zajednice profesionalnih pozorista Srbije Ivana Nedeljković.

(Beta, 05.21.2016)

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »