Dveri na desetom Svetskom kongresu porodica u Tbilisiju

Beta 24.05.2016

Deseti Svetski kongres porodica održan je u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, u periodu od 15. 18. maja. Srpski pokret Dveri je punopravni član Svetskog kongresa porodica i jedina pro-porodična politička organizacija članica ove globalne koalicije organizacija koje se zalažu za očuvanje i unapređenje prava prirodnih porodica i odbrani fundamentalnih ljudskih prava sadržanih u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima UN.

Istovremeno, Svetski kongres porodica se protivi daljem širenju antiporodičnih ideja i ideologija, negiranju fundamentalnih ljudskih prava (prava na slobodu veroispovesti, prava roditelja da odlučuju o obrazovanju i dobrobiti svoje dece, porodice kao osnovne ćelije ljudskog društva koja ima pravo na zaštitu države i društva itd.) u korist totalitarnih, tzv. novih ljudskih prava kao što je isticanje seksualnog opredeljenja, bezuslovnog prava na namerni prekid trudnoće bez kritičkog osvrta na negativne posledice po zdravlje žena, porodice i društva u celini, prava na "dostojanstvenu" smrt itd.

Ovogodišnji Svetski kongres porodica okupio je preko 2000 učesnika, sa preko 100 međunarodnih predavača sa svih kontinenata. Naš predstavnik na Kongresu je bio dr Nemanja Zarić, član Predsedništva Dveri i koordinator Saveta za porodicu i socijalna pitanja.

Teme kongresa su bile veoma raznovrsne i uključivale su pitanja odbrane porodice kao fundamentalne jedinice društva, problem demografske zime, odnosno depopulacije kao prioritetnog problema u svetu, pa i u Srbiji, pitanje daljeg širenja antiporodičnih i anticivilizacijskih ideja i ideologija kao što su surogacija, eutanazija i pravo na namerni prekid trudnoće, dalje razaranje porodica kroz programe sveobuhvatnog seksualnog obrazovanja. Poseban osvrt posvećen je odbrani i ograničavanju uticaja radikalnih seksualnih aktivista i organizacija u širenju totalitarne ideologije homoseksualizma, razvijanju novih školskih programa utemeljenih na hrišćanskom sistemu vrednosti kao i školovanju dece kod kuće. Istaknut je presudan značaj višedetnih porodica za budućnost čovečanstva i još mnogo drugih tema od velikog značaja za osnaživanje položaja prirodne porodica širom sveta.

U toku Kongresa, 17. maja, dr Nemanja Zarić učestvovao je u litiji povodom Dana porodice u Gruziji, koja se svake godine održava ovog datuma zahvaljujući Njegovoj Svetosti Patrijarhu gruzijskom gospodinu Iliji drugom, najpoštovanijoj osobi u Gruziji. Litija, koja je brojala nekoliko hiljada ljudi završena je molitvom u novoizgrađenom velelepnom hramu Sv. Trojice u Tbilisiju.

Predstavnik Dveri posetio je školu u regiji Kiketi čiji je vlasnik i naš ovogodišnji domaćin i organizator g. Levan Vasadze, koja predstavlja pravi primer kako je moguće pokrenuti školu koja rad zasniva na hrišćanskom i porodičnom sistemu vrednosti, a istovremeno pruža široko akademsko znanje svojim učenicima.

Na kongresu su govorili brojni istaknuti pro-porodični aktivisti iz čitavog sveta, kao što su dr Alan Karlson, osnivač i počasni predsednik Kongresa, gdin Luka Volonte, nekadašnji dugogodišnji parlamentarac u Italiji i Evropskom parlamentu i predsednik fondacije Novae Terrae, g. Ignasijo Arsuaga, čije organizacije CitizenGO i HazteOir umrežavaju skoro četiri miliona ljudi, g. Aleksej Komov, predstavnik Kongresa za Rusiju i ambasador Svetskog kongresa porodica pri UN, g. Fabris Sorlin, predstavnik Kongresa za Francusku, g. Antoni Scimanski, senator iz Poljske, g. Don Feder, direktor za komunikacije Kongresa, g. Igor Beloborodov, načelnik Odeljenja za demografiju, migracije i etno-religiozne probleme Ruskog instituta za strateške studije, g. Igor Dodon, predsednik Partije socijalista Republike Moldavije, gđa Natalija Jakunjina, predsednica sveruskog programa "Svetost materinstva" itd.

"Ostvareni su mnogobrojni kontakti i dogovorena saradnja na svim nivoima između Srpskog pokreta Dveri i drugih organizacija članica Svetskog kongresa porodica. Članstvo u Kongresu je priznanje Dverima i dokaz naše čvrste uverenosti da je samo pro-porodična politika jedina politika budućnosti i da moramo nastaviti sa borbom protiv antiporodičnih ideologija i ideja, sve do stvaranja društva po meri prirodne porodice", navodi dr Nemanja Zarić.

Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

(Beta, 05.24.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »