Vučić: Sa strankama manjina o odnosu prema manjinama i budućnosti Srbije

Beta 08.06.2016

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa predstavnicima manjinskih stranaka razgovarao o odnosu Srbije prema manjinama, o programu Vlade i budućnosti Srbije.

On je kazao da se ciljevi Vlade u potpunosti poklapaju sa ciljevima Saveza vojvođanskih Mađara i da će sa tom strankom sigurno sarađivati.

Vučić je rekao da je sa predsednikom Bošnjačke demokratske akcije Muamerom Zukorlićem "ozbiljno razgovarao" o odnosima Srba i Bošnjaka i da su se "dobro razumeli", a da mu je predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izneo mnogo primedbi na račun državnih organa.

"Ja ću to da proverim, ali sam izrazio neku vrstu bojazni da je to subjektivan pristup, a ne nešto što se objektivno dešava", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle konsultacija sa manjinskim strankama o sastavu Vlade.

On je dodao da će u Koordinacionom telu za Preševo, Bujanovac i Medveđu ubuduće biti i Albanci sa juga Srbije, jer je to, kako je rekao prirodno.

"Tražili smo da Albanci poštuju državu Srbiju, a mi ćemo poštovati obavezu da imamo određeni udeo Albanaca u državnoj upravi", rekao je Vučić, koji je razgovarao i s predstavnicima Partije za demokratsko delovanje.

On je dodao da je sa Zelenom strankom razgovarao o zaštiti životne sredine.

(Beta, 06.08.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »