Mihajlović očekuje pozitivnu ocenu misije MMF-a

Beta 09.06.2016

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da bude uspešna četvrta revizija tekućeg aranžmana Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom jer postoji zajednički interes da reforme koje se sprovode budu efikasnije i brže.

Ona je novinarima rekla da je Vlada Srbije u prethodne dve godine pokazala da je spremna za reforme i da ima određene rezultate u tome.

Prema njenim rečima, ne mogu svi planovi da budu u potpunosti realizovani jer se nekad dese neke objektivne okolnosti, kao što su prevremeni parlamentarni izbori.

"Verujem da će racionalizacija javnog sektora biti realizovana", rekla je Mihajlović i dodala da je važno da u narednom periodu prioritet bude reforma javnih preuduzeća, među kojima su i Železnice Srbije gde je jedan deo reformi već urađen.

"Mislim da će i to biti uspešno jer je potrebno da se uradi za dobro ekonomije, a ne zbog zahteva MMF-a" istakla je Mihajlović.

Misija MMF-a danas je u Beogradu počela razgovore povodom završetka četvrte revizije aranžmana sa Srbijom.

Mihajlović je danas uputila podršku gradonačelniku Beograda Siniši Malom da se, kako je rekla, sav njegov prethodni rad ne bi sveo na priču o rušenju nelegalnih objekata u Savamali.

"Mi smo odlično radili zajedno, video se pomak u saradnji sa Gradom u odnosu na ranije i osetila sam potrebu to da kažem", rekla je.

Ona je istakla da je Siniša Mali napravio veliki pomak u infrastrukturnim projektima u Beogradu i konsolidovao javne finansije.

Mihajlović je juče, nakon što je mandatar Aleksandar Vučić saopštio da iza rušenja objekata u Savamali stoji najviša gradska vlast, koja će morati za to da snosi odgovornost, uputila saopštenje u kom je navela da je Siniša Mali "najzaslužniji za ubrzani razvoj Beograda u prethodne dve godine", kao i za pokretanje važnih projekata.

(Beta, 06.09.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »