Duraković u dogovoru sa Izetbegovićem napada Vučića

Beta 29.06.2016

Ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić ocenio je danas da načelnik Srebrenice Ćamil Duraković u dogovoru sa predsedavajućim Predsedništva BiH napada mandatara Aleksandra Vučića što je uopšte došao u Srebrenicu i što je Vlada Srbije uputila donaciju toj opštini.

Durakovićevu izjavu da se nada da Vučić nije mislio da se donacijom pretplati na ulazak u Memorijalni centar, Dačić je ocenio kao sramnu.

"Očigledno je da postoje političari koji ne mogu da opstanu bez sukoba i koji ne žele da stvaraju bolju budućnost, već da produbljuju konflikte iz prošlosti. Umesto da odgovore na pitanje ko je i zašto pokušao da ubije srpskog premijera u Srebrenici, Duraković u dogovoru sa Izetbegovićem napada premijera Vučića što je uopšte došao u Srebrenicu i što je Vlada Srbije uputila donaciju toj opštini. Ceo svet je pozdravio takve odluke Srbije i premijera Vučića, osim onih koji bi da nastave sa ratnohuškačkom retorikom", naveo je Dačić.

On je upitao i kada će "iko, osim Skupštine Srbije, osuditi zločine nad nekim drugim narodom?".

"Želja za pomirenjem i stabilnošću nije naša slabost, već snaga i prednost Srbije i njene Vlade", dodao je Dačić.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković izjavio je ranije danas da su donaciju od Srbije za Srebrenicu dobili svi narodi, a ne samo Bošnjaci, dodavši da se nada da srpski premijer Aleksandar Vučić nije mislio da se donacijom pretplati na ulazak u Memorijalni centar.

Nakon što je Organizacioni odbor za komemoraciju srebreničkim žrtvama zauzeo stav da je vrh Srbije nepoželjan na komemoraciji u Potočarima, Duraković nije želeo da konkretno odgovori na pitanje da li je zbog toga spreman vratiti donaciju od pet miliona evra koju je Srbija dala Srebrenici.

(Beta, 06.29.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »