Bajden dolazi u Beograd i Prištinu

Beta 15.08.2016

Potpredsednik SAD Džo Bajden razgovaraće sutra u Beogradu s premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem, posle čega ide u Prištinu.

Bajden dolazi u Beograd pre podne, a na aerodromu će ga dočekati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Posle podne će se u Palati Srbija sastati s premijerom Vučićem s kojim će se obratiti medijima, a potom razgovarati i s predsednikom Nikolićem.

Potpredsednik SAD će, prema najavi iz Prištine, na Kosovu boraviti dva dana. Na Kosovo stiže sutra uveče, a u sredu će se sastati s predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem i Isom Mustafom.

Bajden i njegova supruga Džil će posetiti mesto u blizini baze Bondstil gde će učestvovati u ceremoniji posvećenoj imenovanju ulice u čast njihovog pokojnog sina Boa Bajdena, gde bi trebalo i da se obratiti okupljenima.

Beograd će sutra posetiti i švedski premijer Stefan Leven.

Saobraćaj će u pojedinim ulicama u Beogradu sutra biti zatvoren zbog poseta potpredsednika Dzožefa Bajdena i premijera Švedske Stefana Levena, izjavio je danas pomoćnik direktora policije Ivan Ristić.

"Molimo građane da imaju razumevanja prilikom zatvaranja trasa, a saobraćajna policija će učiniti sve kako bi zadržavanja bila što kraća i omogućiće kretanje alternativnim pravcima", naveo je Ristić.

On je dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) preduzima sve neophodne bezbednosne mere, a ulice će biti zatvorene i za vozila i za pešake.

(Beta, 08.15.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »