Mirović sa ambasadorom Mađarske o saradnji

Beta 29.09.2016

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter danas su u Novom Sadu ocenili da su odnosi Srbije i Mađarske "najbolji u poslednjih deset godina" i dodali da je to rezultat velikog zalaganja i zajedničkog rada dve države, preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Kako je navedeno u saopštenju, posebna pažnja na sastanku posvećena je mogućnostima za jačanje ekonomskih, odnosno privrednih kontakata Srbije i Mađarske.

Mirović je podsetio da je Mađarska veoma značajan investitor u Srbiji, a Pinter je rekao da su mađarske kompanije spremne i na dalja ulaganja, posebno u Vojvodini, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi su ukazali na prednosti blizine i mađarsku nacionalnu manjinu u Vojvodini, što doprinosi zajedničkom interesu za razvoj partnerskih odnosa.

Mirović i Pinter su istakli da su prioriteti u saradnji razvoj i unapređivanje infrastrukture, poboljšanje uslova železničkog saobraćaja i putne mreže, i saradnja u vodoprivredi, u okviru projekta kanala Baja-Bezdan.

U razgovoru je istaknuto da je IPA program prekogranične saradnje Mađarske i Srbije jedan od najuspešnijih prekograničnih programa, u okviru kojeg Vojvodina sutra predaje šest projekata vrednih 23,4 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

(Beta, 09.29.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »