Nova stranka organizovala akciju Budilnik ispred Skupštine Srbije

Beta 05.10.2016

Omladina Nove stranke danas je u centru Beograda organizovala akciju kojom je ukazala da 5. oktobar 2000. nije zaboravljen i da je potrebno da građani na izborima pokažu da su protiv aktuelne vlasti.

Okupljeni su tokom akcije nazvane Budilnik nosili transparente sa natpisima "promene" i "probudi se", kao i zastave Nove stranke a neki od aktivista i majice sa logom pokreta Otpor

Predsednica foruma mladih Nove stranke Nevena Pavlović rekla je novinarima da je akcija organizovana kako bi se obeležilo 16 godina od rušenja starog režima i uvođenje demokratije u Srbiju

"Smatramo da je jako bitno da se narod ponovo probudi i pokaže na izborima da se ne slaže sa sadašnjim režimom koji je i bivši režim", rekla je ona.

Prema njenim rečima, omladina koja je tada bila pokretačka snaga treba ponovo da se aktivira i pokaže da im je demokratija u srcu.

Pavlović je rekla i da omladina jednostavno treba se izbori za svoja prava i da ne dozvoli da drugi odlučuju o njihovim pravima.

"Članovi Nove stranke su bili aktivni učesnici u demokratskim promenama i nikada nismo zaboravili žrtve tih promena , a duh 5. oktobra i dalje živi u nama", rekla je ona.

Akcija je održana na platou ispred zgrade Doma Narodne skupštine, a među okupljenima je bio i Džo bagerista, jedan od junaka petoktobarskih promena, kao i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Pre početka akcije dva muškarca su verbalno napali Živkovića. Posle kraće rasprave, sve je završeno bez incidenata.

(Beta, 10.05.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »