Tajson Fjuri bi mogao da izgubi dozvolu

Beta 05.10.2016

Svetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri mogao bi da izgubi dozvolu za boksovanje pošto je priznao da uzima kokain, preneli su danas britanski mediji.

Fjuri, koji je u ponedeljak objavio da se povlači, a tri sata kasnije to demantovao, rekao je da je uzimao kokain jer se bori protiv depresije.

Generalni sekretar Odbora za kontrolu britanskog boksa (BBBofC) Robert Smit rekao je da je konzumiranje kokaina protivzakonito.

"Ne možemo da ignorišemo zakon. To je upotreba droge i ponašaćemo se u skladu s tim", rekao je on.

Bi-Bi-Si (BBC) je naveo da je konktirao WBO i WBA, dve organizacije čije šampionske pojaseve drži Fjuri, ali one nisu odgovorile na pozive.

"Mi se bavimo dozvolama, pa u teoriji, ako ga suspendujemo, oni neće imati izbora već da mu oduzmu pojaseve, pošto neće moći da ih brani, zar ne? Ne možete tek tako oduzeti nekome dozvolu, a da ne obavite odgovarajuće procedure, ako odlučimo da je to ispravno", rekao je Smit.

Fjuri je neporažen u 25 profesionalnih borbi, a nije boksovao od novembra 2015. godine kada je napravio veliko iznenađenje, pobedio Ukrajinca Vladimira Klička i osvojio šampionske pojaseve u verzijama WBO, IBF, WBA i IBO.

Nemu je oduzet pojas IBF pošto nije želeo da boksuje protiv obaveznog izazivača Vjačelsava Glazkova. Revanš sa Kličkom je dva puta odložio prvi put zbog povrede, a drugi put zbog psihičkih problema.

Fjuri bi u novembru trebalo da prisustvuje saslušanju pred Antidoping agencijom Velike Britanije pošto su u junu u uzorku njegovog urina navodno pronađeni tragovi zabranjenih supstanci.

Fjuri je juče izjavio da uzima kokain pošto se bori protiv depresije i da više ne želi da živi.

(Beta, 10.05.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »