Vlada Srbije će poništiti pravne posledice Zakona o Trepči

Beta 11.10.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada odlučila da poništi pravne posledice svih akata i radnji Prištine koji se odnosi na Rudarsko-metalruški kombinat Trepča.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Vlada na današnjoj sednici "u najvećem delu" prihvatila predlog svoje Kancelarije za Kosovo i Metohiju i donela "odluku o poništavanju svih pravnih akata i radnji privremenih institucija u Prištini koje se odnose na Trepču".

Vučić je rekao da je Trepča od vitalnog značaja za opstanak severa Kosova.

Skupština Kosova je u noći između petka i subote usvojila Zakon o Trepči po koje je Vlada Kosova vlasnik 80 odsto tog kombinata.

Vučić je rekao da ne razume zašto su Albanci to uradili i šta žele time da dobiju.

Predsednik Vlade Srbije izjavio je i da neko mora da snosi posledice zato što je u Opštoj bolnici u Loznici osmogodišnji dečak umro od komplikacija posle preloma ruke.

Vučić je kazao da se "teške greške" događaju svuda u svetu, ali da to ne sme da se događa u Srbiji.

"Nije normalno da dete polomi ruku i da zbog toga dan posle strada... To je poslednja opomena ministru zdravlja (Zlatiboru Lončaru) i svima drugima", rekao je Vučić.  

Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Kozjaka kod Loznice, umro je u subotu u Beogradu od posledica sepse, nastale posle tretmana u lozničkoj bolnici zbog preloma ruke.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da govori o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali i da neće da vrši pritisak na tužilaštvo i pravosudne organe.

"Imam strpljenja da sačekam odluku tužilaštva... Tužilaštvo neka radi svoj posao, strpljivo ćemo sačekati njihovu odluku", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić je rekao da i da kampanja vođena povodom slučaja Savamala predstavlja napad na Vladu i na njega i da su u to "razni investitori" uložili 4,5 miliona evra

"Izneo sam ono što mislim, ne želim o tome da govorim, imamo bezbroj, milion drugih težih i većih problema", rekao je Vučić.

U noći između 24. i 25. aprila oko 30 osoba sa fantomkama na glavama vezivalo je ljude i uzimalo im lične stvari, dok su bagerima porušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Za to još niko nije odgovarao.

(Beta, 10.11.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »