Srbija mora da nastavi svoj evropski put

Beta 11.10.2016

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija mora da nastavi da razgovara sa Evropom i da nastavi svoj evropski put. 

Na konferenciji za novinare posle sednice Vlade o nameri Vlade Kosova da preuzme srpsku imovinu u pokrajini, Vučić je rekao da Srbija "nikome neće dozvoliti da je gaze, ali da neće ići u sukobe".

"Neću teške reči, hoću da nađemo zajednički jezik", rekao je Vučić i dodao da je Srbija spremna na kompromise ali da su za postizanje kompromisa potrebne dve strane.

Vučić je rekao da je još u izbornoj kampanji rekao građanima da će, ako ga podrže na izborima, voditi Vladu koja će držati zemlju na evropskom putu i koja neće uvoditi sankcije Rusiji. 

On je dodao da je Srbija "digla glavu iznad vode" ali da su joj "usta i dalje pod vodom" i da, u takvoj situaciji, ne može "da se bije sa celim svetom". 

Premijer je rekao da želi da nastavi da otvara fabrike i zapošljava nove radnike, kao što će se to uskoro dogoditi u Kruševcu, Kraljevu, Kikindi i Jagodini. 

"Kada se busamo mnogo u prsa, dođemo do pitanja kako ćemo da platimo penzije, jer i dalje 43 odsto finansiramo iz budžeta. A to mora da se zaradi", rekao je Vučić.

Govoreći o platama i penzijama, Vučić je rekao će Vlada pre kraja ove godine odobriti povećanje plata u javnom sektoru i penzija.

"Pre kraja godine obradovaćemo mnoge naše građane", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je istakao da u Srbiji "sve ide na bolje", da su stabilne javne finansije, ali je potrebno jedinstvo u zemlji da bi se postizali dobri ekonomski rezultati.

On je na pres konferenciji u Vladi Srbije rekao da ne želi da govori o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali i da neće da vrši pritisak na tužilaštvo i pravosudne organe.

"Imam strpljenja da sačekam odluku tužilaštva... Tužilaštvo neka radi svoj posao, strpljivo ćemo sačekati njihovu odluku", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da kampanja vođena povodom slučaja Savamala predstavlja napad na Vladu i na njega i da su u to "razni investitori" uložili 4,5 miliona evra

(Beta, 10.11.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »