Dačić: Naša politika ne može biti rušenje Vučića

Beta 21.10.2016

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom izjave potpredsednika SPS Branka Ružića da želi da ruši najjačeg u zemlji, da politika njegove stranke ne može biti rušenje (premijera Aleksandra) Vučića.

"Naša politika ne može biti rušenje Vučića, jer je nelogično da mi rušimo nekoga sa kim smo u koaliciji. Kao što sam i rekao, to znači da će i mene da sruše", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Lider SPS-a je naglasio da ne želi više da se vraća na temu Branka Ružića. 

Dačić je dodao da je u četvrtak održan sastanak SPS-a, kojem je predsedavala Slavica Đukić Dejanović, kao i da je tom sastanku prisustvovao i Ružić.

Ružić je, kako navodi Dačić, na sastanku u centrali stranke govorio da naslov novinskog teksta nema mnogo veze sa suštinom.

"Svima je jasna situacija. Postoji politika, postoji statut. Protiv svakoga ko se ponaša drugačije jednostavno će morati da budu preduzete političke mere", rekao je Dačić.

Funkcioner SPS-a Branko Ružić izjavio je za jedan nedeljnik da mu nije namera da ruši Dačića s čelne pozicije u stranci, dodajući da je njemu izazov da ruši najjačeg u zemlji, što je ponovo podiglo tenzije među koalicionim partnerima.

(Beta, 10.21.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »