Odžić: Vojvođanski kandidat za predsednika ili bojkot izbora

Beta 11.11.2016

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić izjavio je danas da Vojvodina treba da kandiduje svog kandidata na predstojećim predsednčkim izborima u Srbiji, a da ukoliko to ne bude prihvatljivo, "izbore treba bojkotovati".

"Ako predsednički kandidat iz Vojvodine ne bude prihvatljiv za Srbiju, onda Vojvodina treba da bojkotuje naredne predsedničke izbore i da uz pomoć međunarodne zajednice izgradi politički, ekonomski i svaki drugi subjektivitet na svojoj teritoriji", ocenio je Odžić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Vojvodini treba kandidat koji će tokom izborne kampanje "jasno i nedvosmisleno reprezentovati stavove političkog i ekonomskog subjektiviteta Vojvodine, kao i ustavno-pravnog položaja pokrajine sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlasti".

"Ovakav položaj Vojvodine potrebno je garantovati, ne samo Ustavom buduće državne zajednice, nego i Ustavima svih njenih članica. Iza zajedničkog vojvođanskog kandidata, kandidata svih građana Vojvodine, treba da stane kompletna društvena zajednica, jer situacija u pokrajini nikada nije bila dramatičnija i neizvesnija", naveo je lider VP-a.

Odžić je dodao da je deset godina nakon donošenja aktuelnog Ustava Srbije, "koji nije bio prihvaćen u Vojvodini", situacija u pokrajini takva da su "Vojvođani svakog dana sve siromašniji, bolesniji i raseljeniji po belom svetu".

(Beta, 11.11.2016)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »